Close

Háttérbe szorult kérdések – Légszennyezettség

Budapest az elmúlt években igen előkelő helyet foglalt el Európában levegőszennyezettség tekintetében, pl a 2. helyet valamelyik évben. Nem tudom, most hol áll, de nemigen javult a levegő, inkább csak romlottEnnek a levét persze a lakosság issza meg – főleg a gyalogosok s a kerékpárosok.
Nemrég kinyilvánította az Európai Unió: most már ő is tudja, hogy rákkeltők a kipufogó gázokkülönösen a dízel üzemanyagok égéstermékei.
 

De a vidéki nagyvárosok helyzete sem rózsás tapasztalatom szerint, s mint az alábbi oldal is mutatja:

 

volna, ha az illetékes polgármestereket meginterjúvolná az Ózon Network ebben az ügyben, mert ők a legilletékesebbek.  Ezt a következő oldallal tudom alátámasztani:

 

De azzal is szorosan összefügg a jelenlegi siralmas helyzet, hogy a politikából hiányzik a zöld vonal, mely pl. Ausztriában és Németországban olyan sikeres tudott lenni. Jelenleg az autós lobbi mindennél erősebb ebben az országba, úgy tűnik. A kamionok is nagyon erősen  szennyezik a városok levegőjét.

 
Nyomatékosan felhívjuk a  parlament és kormány figyelmét, hogy intézkedjen sürgősen és hathatósan ez ügyben, mert a helyzet tűrhetetlen!
 
Lükő J. Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top