Close

Bevándorló szemle

inforadio.hu
 
Az unió polgárait az illegális bevándorlás aggasztja leginkább
 
Az Európai Unió szempontjából az illegális bevándorlás aggasztja leginkább az európaiakatderült ki a tagállamokban végzett május végi felmérésből. A tanulmány szerint az uniós országok és a tagjelölt államok lakossága a bevándorláson túl leginkább a gazdasági helyzet, a munkanélküliség és az államháztartás miatt aggódott. Nálunk a válaszadók 13 százaléka gondolja úgy, hogy az ország számára a legégetőbb probléma az illegális bevándorlás. A legtöbben, 46 százalék a munkanélküliséget nevezte Magyarország legfontosabb gondjának. Ezt követi a gazdasági helyzete, az egészségügyi rendszer és a társadalombiztosítás, illetve a megélhetés költsége.

http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-746426

hvg.hu
 
Rekordszámú menedékkérő érkezett Németországba júliusban
 
A hivatal jelenleg 209 ezer menedékjogi kérelem elbírálásán dolgozik. Ezek közül 94 ezret nyugat-balkáni származású menedékkérők nyújtottak be, 90 ezret pedig szíriaiak. "Ebből is látszik, hogy az arányok nagyon nem stimmelnek" – mondta Manfred Schmidt német hírportálok beszámolói szerint.
Közben a szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) – a német belső elhárításelnöke arra figyelmeztetett, hogy az idegenellenes hangulat felerősödése nyomán az eddiginél is súlyosabb bűncselekmények történhetnek. Hans-Georg Maassen a Focus című hírmagazinban megjelent interjúban azt mondta: előfordulhat, hogy az eddigi esetek zömével ellentétben nem üresen állómenedékkérők elszállásolására előkészített, de még lakatlaningatlanok ellen történnek támadások, hanem célzottan a lakott menekültszállások ellen.
 
 
Fegyveresek támadtak bevándorlókra a tengeren

Számos, Törökországból tengeren Görögországba igyekvő bevándorló számolt be arról, hogy fegyveresek támadtak rájuk, megpróbálták megakadályozni őket, hogy Európába jussanak, és többször ki is fosztották őketírta egybehangzó forrásokra hivatkozva pénteken az AFP francia hírügynökség

Egy nevének elhallgatását kérő nemzetközi civil szervezet vizsgálatot indított. A szervezet gyanúja szerint vagy "maffiacsoportok", vagy "a görög határőrség különleges kommandói" támadnak a migránsokra. Ez utóbbira állítólag volt példa régebben, bár a görögök állítják, hogy ezzel a gyakorlattal már felhagytak.


http://hvg.hu/vilag/20150731_Fegyveresek_tamadtak_bevandorlokra_a_teng

 
hir24.hu
 
Harrach szerint különbséget kell tenni az egy és a sok között
 
A kereszténydemokrata politikus a migrációval kapcsolatban kifejtette: nemcsak az üldözött és a megélhetési bevándorló között kell különbséget tenni, hanem az egyéni betelepülő és a tömeges bevándorlók között is. Mint írja, sok példát látni arra, hogy a Magyarországon tanuló külföldi diák végül itt talál munkát, és kettős identitását megélve integrálódik.
„A kérdés világos: hogyan tudunk segítséget nyújtani az üldözötteknek, és hogyan tudjuk megvédeni családjainkat és értékeinket. A kettős kérdésben rejlik a kettős cél és a kettős felelősség”fogalmazott a frakcióvezető.
Harrach Péter szerint mindenki számára elfogadható végső megoldás "az előidéző országok belső viszonyainak rendezése", ami a globális felelősség korában nem megy a külső erők részvétele nélkül. Hangsúlyozta: Magyarországnak fontos a nemzetközi együttműködés megvalósulása a probléma hatékony kezelése érdekében. Mint írta, a népvándorlás megállításának és az üldözöttek megsegítésének másik eszköze a származási ország kultúrkörében lévő közeli befogadó országok támogatása a feladat megoldásában.
 
 
 
kitekinto.hu
 
Merkel fordulatra készül a bevándorlási politikában
 
A bevándorlási törvényben így rögzíteni kell, hogy milyen "képességekkel, képzettséggel és országépítő elkötelezettséggel kell rendelkezniük a bevándorlóknak, akik németté akarnak válni" – mondta a főtitkár.
 
A kiállás egy új törvény mellett "kisebbfajta forradalom" a konzervatívok számára, akik ugyan már nem vitatják, hogy Németország "a bevándorlás földje" – migránsokat nagy tömegben befogadó ország -, és azt sem vitatják, hogy a képzett munkaerő utánpótlása nem oldható meg bevándorlás nélkül, de eddig húzódoztak attól, hogy külön törvényben szabályozzák a szerteágazó ügyet, amelynek összetettségét jelzi, hogy jelenleg több mint 50 jogcímen lehet németországi tartózkodási engedélyt szerezni. A terület egységes szabályozásának gondolatát a konzervatívok azért utasították el korábban, mert nem akarták azt a látszatot kelteni, hogy ösztönzik a bevándorlástírta a Der Spiegel.
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top