Close

Hírszemle

MNO.hu
Nokiás doboz: furcsa jogi helyzet

A Hagyó-perben korábban a nokiás dobozban átadott 15 milliós kenőpénzről valló volt BKV-vezér, Balogh Zsolt hiába vonta vissza korábbi vallomásait, a sajtóban megjelent híresztelésekkel szemben nem dőlt össze a vád. Balogh tanúként tett vallomása viszont államtitok, így könnyen lehet: a 2010 előtti korrupciós korszak szimbóluma „fekete doboz” marad.

 

VS.hu
Jól felépített üzletnek, tudatos betelepítésnek, Európa megszállásának nevezte a tömeges vándorlást a nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár a Napi Gazdaságnak adott, hétfőn megjelent interjúban.
 
Pénzcentrum.hu
Forintosítottad a hiteledet? Meddig kapod a szuperkamatot?

Sokaknak még mindig nagyon nehéz átlátni a forintosított hiteleket, és rengeteg kérdés merül fel az adósokban. Az egyik legfontosabb kérdés a forintosított hiteleknél a kölcsönök fordulónapja, azaz hogy melyik napot kell figyelembe venni a kamatok megállapításánál. Több ezer forintos többletet is jelenthet ez havonta a hitelünk lejáratáig.

 

ATV.hu
Tovább durvulhat a szaúdi-iráni rivalizálás

A Hatok és Irán között létrejött nukleáris megállapodás csak bonyolultabbá teszi, hogy kontroll alatt maradjon Teherán és Rijád közel-keleti rivalizálásaszámolt be elemzésében az amerikai Foreign Policy. A lap szerint Szaúd-Arábia már most is nagyon aktív és a rijádi diplomácia vastag bankszámláinak köszönhetően nagyon sikeres: Iszlámábádtól Mekkán át Egyiptomig, ahol csak tud, borsot tör az irániak orra alá.

 
444.hu
866 ezer forintot még mindig simán le lehet húzni emberekről kamu hirdetésekkel
Ok, apránként kell összeszedni. Az 52 éves férfi felfújható medencétől a fűkaszáig minden árult a neten. Persze semmi ilyesmije nem volt, összelopkodta a képeket, azokat töltötte fel. A hirdetésre jelentkezőknek előre kellett fizetniük, 65-ször be is jött a trükk, 6 ezertől 48 ezer forintig utaltak a vevők a semmiért.

http://444.hu/2015/07/20/866-ezer-forintot-meg-mindig-siman-le-lehet-huzni-emberekrol-kamu-hirdetesekkel/

Orientpress.hu
Ma kinyitnak a görög bankok

 
A vészhelyzet elhárítása után ma új felvonás veszi kezdetét a görög adósságválságban: megkezdődnek a tárgyalások a harmadik mentőhitelprogramról. A vita középpontjában várhatóan továbbra is az adósság átstrukturálása lesz. Ezzel kapcsolatban már Angela Merkel német kancellár is engedékenyebbnek mutatkozik.
 
Profitline.hu
A Széchenyi Tőkealap portfóliócégeinek közel 80%-a innovatív

A Széchenyi Tőkealap-kezelő befektetési portfóliójába tartozó cégek közel 60 százaléka növelni tudta bevételét 2014-ben, derült ki az elmúlt év adatsorából. Az adat felülmúlja az előző évi eredményeket, amikor is a cégek felénél nőtt az árbevétel. Emellett minden harmadik vállalkozás az eredményességén is javítani tudott az előző évi eredményeihez képest. A legnagyobb cégportfólióval rendelkező hazai tőkealap országszerte már közel 70 vállalkozásba fektetett be összesen mintegy 9 milliárd forint értékű kockázati tőkét, több mint 60 befektetése jelenleg is aktív, túl van az első exiteken.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top