Close

Nyomdaipari és csomagolóanyag-gyártó kisüzem épült Mátészalkán

Nyomdaipari és csomagolóanyag-gyártó kisüzemet épített a Diopack Bt. Mátészalkán – közölte a mikrovállalkozás ügyvezetője az MTI-vel.

Erdélyi Ferenc cégvezető elmondta: a családi vállalkozásként 2002-ben létrejött betéti társaság a közel 86 millió forint értékű beruházáshoz több mint 51 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv vállalkozásfejlesztési pályázatán.

A vissza nem térítendő támogatási összeget saját forrással és 10 millió forint hitellel egészítették ki a fejlesztéshez.

A 495 négyzetméter alapterületű korszerű üzemet a Mátészalkai Ipari Parkban építtették fel. A kivitelezés során energiatakarékos építészeti megoldásokat alkalmaztak.

A beruházással három új munkahely jött létre, így már heten dolgoznak a mikrovállalkozásnál, amely döntően a Mátészalkai Ipari Parkban működő multinacionális cégeket látja el csomagolóanyagokkal.

Erdélyi Ferenc kiemelte, hogy a Diopack Bt. megrendelője a japán Hoya Zrt., a német Carl Zeiss Hungary Kft. és az angol érdekeltségű Szatmár Optikai Kft., amelyek szemüveg-lencsét, távcsövet és egyéb optikai eszközöket gyártanak a szatmári városban lévő gyárukban.

Ugyancsak szállítanak csomagolóanyagot a német Flabeg autóalkatrész gyárnak, valamint a MOM Vízméréstechnikai Zrt. üzemének is.

Az ügyvezető tájékoztatása szerint a most készülő mérleg előzetes adatai alapján 2013-ban 150-160 millió forint között volt a vállalkozás árbevétele. A nyeresége pedig 10-15 millió forint közötti lesz.

Egy évvel korábban, 2012-ben 120 millió forint volt a betéti társaság árbevétele, 8 milliós nyereséggel.

Az idén a tavalyihoz képest mintegy 20 százalékos árbevétel-növekedésre számítanak és 15 millión felüli nyereséget várnak – mondta Erdélyi Ferenc a Diopack Nyomda- és Csomagolóipari Kft. ügyvezetője.

 

forrás: mti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top