Close

Béremelést jelentett be Orbán Viktor a rendőröknek

Jelentem, Magyarországon rend van – mondta Pintér Sándor kedden, a Belügyminisztérium évértékelő értekezletén.

A miniszter évértékelőjében nemcsak a tárca és a hozzá tartozó szervezetek múlt évi tevékenységéről beszélt, hanem azt a kormányzati ciklus lezáró értekezletének nevezte. Pintér Sándor úgy fogalmazott: a közrend és a közbiztonság az ország teljes területén szilárd, ami nemcsak a Belügyminisztérium megállapítása, hanem közvélemény-kutatások is alátámasztják.

Orbán Viktor arról beszélt, hogy Magyarországon 2010 után helyreállt a jogállamiság. A kormányfő elmondta: ez nem történhetett volna meg a rendvédelmi szervek nélkül, mert a jogszabályok és bírósági ítéletek végrehajtatása nélkül a jogállamiság csak jelszó.

Jól szervezett, hatékony Belügyminisztérium nélkül nincs jogállam, ma pedig a BM és a rendőrség nemcsak működőképes, hanem rendkívül hatékony is – jelentette ki. A miniszterelnök ezt szembeállította a 2010 előtti helyzettel, amikor a Nemzetbiztonsági Hivatal vezetője „az akkor kormányon lévő politikai erő hatalmának bűnös eszközökkel történő meghosszabbításáról” tárgyalhatott egy bűnszervezet főnökével. Orbán Viktor szerint ez magyarázatul szolgál arra, hogy „miért szabadulhatott el a bűnözés 2002 és 2010 között, miért nem lehetett közbiztonságról beszélni”.

Orbán bejelentette: huszonkilencezer tiszthelyettes kap március 1-jétől – az év elejéig visszamenőleg – havi tízezer forintos bérkiegészítést. A kormányfő azt mondta: sok rendőr nem keres eleget, a tiszthelyettesek béréből családos emberként alig lehet megélni.

A pedagógusokéhoz hasonló életpályamodell és a tervezett, kedvezményes lakásprogram bevezetését ebben a ciklusban a gazdaság teljesítménye még nem tette lehetővé. „Ezeket persze a választások után meg fogjuk majd tenni” – jelentette be Orbán Viktor, hozzátéve: addig is kellenek olyan lépések, amelyek kifejezik, hogy a magyar államnak szüksége van a rendőrök munkájára.

Forrás: atv.hu / MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top