Close

A japán konyha a világörökség része lett

Az UNESCO a hagyományos francia konyha után az idén a tradicionális japán gasztronómiát is beemelte a kulturális örökségek listájára.

A harmóniára, szezonalitásra és mindig kifogástalan alapanyagokra támaszkodó vasokut, azaz az évszázados hagyományra visszatekintő japán konyhastílust az UNESCO szerdán, azerbejdzsáni konferenciáján vette fel a listára.
A nemzeti konyhák közül eddig egyedül a francia tudott fölkerülni.
A találkozón védelem alá helyeztek még török és mexikói fogásokat, valamint a mediterrán diétát. A vasoku kulturális örökséggé tétele igen jól jön azoknak a puristáknak, akik az utóbbi években egyre többet szomorkodtak az országukban teret nyerő nyugati étkezési stílusoknak, melyek gyorsaságukkal és kényelmességükkel kezdték kiszorítani a gyakran időigényes japán stílust.
forrás: origo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top