Close

Mínusz 11 fok volt ma reggel Csíkszeredában

Románia legalacsonyabb hőmérsékleti értékét mérték csütörtök reggel Csíkszeredában, ahol a hőmérők higanyszálai mínusz 11 Celsius fokot mutattak – írja a Manna.ro.

Ladó Gabriella, a csíkszeredai meteorológiai állomás szolgálatos időjósa azt nyilatkozta a romániai Mediafax hírügynökségnek, hogy 6 óra 30 perckor mínusz 11 Celsius fokot mértek. 
Pál Emeric, a marosvásárhelyi meteorológiai központ időjósa szerint az idei szezon eddigi leghidegebb reggelén vannak túl, és Csíkszeredában volt a legalacsonyabb a hőmérséklet országszerte. 
Maroshévízen -10, a Bucsin-tetőn -9, míg Székelyudvarhelyen -7 Celsius fokot mértek. A Bucsin-tetőn (a Bucsin-tető Parajd és Gyergyószentmiklós között félúton 1287 m magasságban fekvő nyereg, a Görgényi-havasok és a Hargita-hegység  között, és vízválasztó Sóvidék és a Gyergyói-medence között a szerk.) egyébként 11 centiméteres a hóréteg. 
Az eddigi legalacsonyabb novemberi hőmérsékleti értékeket 1993-ban mérték, akkor 27,5 Celsius fok volt Csíkszeredában. A legmelegebb idén volt, november 5-én 21,9 Celsius fokot mértek a megyeközpontban. 
forrás: manna.ro/mediafax, erdely-szep.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top