Édes, friss fekete áfonyák tele a betegségeket legyőző antioxidánsokkal és tápanyagokkal. Egy igaz-kék gyümölcs amely kapható (és finom) egész évben. Néhány érdekes tény a bogyós gyümölccsel kapcsolatban:
A fekete áfonya az egyik természetes élelmiszer, amely valóban kék színű.
Mivel nagy mennyiségű antioxidánst tartalmaz az áfonya, úgy gondolják, hogy ezek segítenek megelőzni a rák által okozott károkat, a szívbetegségeket és az Alzheimer-kórt.
Az áfonyák savas talajban nőnek legjobbak (négy-öt pH), és egy jó konténer növény.
A főszezon a friss áfonya esetében június közepétől augusztus közepéig tart.
Áfonyát az Amerikai Egyesült Államokban kereskedelmi célra 38 államban termesztenek.
A legtöbb áfonya amit friss piacon árulnak a magascserjétől származik, míg az alacsonycserjéről származó áfonyát elsősorban az élelmiszer-feldolgozásban használják.
Az Egyesült Államok a világ legnagyobb fekete áfonya termelője, a betakarítás, összesen 564.400.000 font művelt és vad áfonya 2012-ben.
Michigan vezető termelő volt a fekete áfonyák tekintetében 2012-ben. Az állam 87 millió fontot termelt egy esztendőn keresztül. Más csúcstermelők Georgia, Oregon, Washington és New Jersey.
Maine a vad fekete áfonyák vezető termelője volt,a vad fekete áfonyákból 91.1 millió fontnyit aratott 2012-ben.
Az áfonya a rangsorban a második legfontosabb kereskedelmi bogyós növény az USA-ban.
forrás: ffanewhorizons.org