Ha nyár, akkor grillezés! Nincs jobb ilyenkor egy grillpartinál, meghívni a családot, a barátokat, és jobbnál jobb, faszénen sült füstös falatokkal kényeztetni őket.
Grillzöldségek
Bármilyen zöldséget grillezhetünk. Én leginkább a paradicsomot, a hagymát, a gombát szeretem, de nagyon finom a padlizsán, a cukkini, a paprika is. A legjobb, ha eldobható lyukacsos grilltálcán sütjük a feldarabolt zöldségeket. Sütés előtt enyhén olajozzuk be őket, sózni inkább sütés után érdemes, ha kell egyáltalán.
Hagymás máj
500 gramm csirkemájat megtisztítunk, a két fej vöröshagymát felszeleteljük. Egy grilltálcát kibélelünk hagymával, rápakoljuk a májat, sózzuk, és faszén felett megsütjük. Utólag is ízesíthetjük, ha szükséges. Mehet rá zöld fűszer is, de a máj önmagában annyira finom füstös, telt ízű lesz, hogy nem igényel a sónál és borsnál többet. Pirítós kenyérrel tálaljuk.
Grillezett ananász
A gyümölcsök is nagyon finomak grillen sütve, a meleg gyümölcs vaníliafagyival szuper páros, de önmagában is megállja a helyét desszertként vagy akár köretként is. Finom grillezve az ananász, az eper, az alma, a körte.
A cikk folytatása az A Mi Otthonunk magazin júniusi számában olvasható. Keresse az újságárusoknál!