Én magam un. férjuram vagyok, aki egész eddigi élete legnagyobb szerencséjének éppen azt tartja, hogy kisgyermek korától mind a mai napig olyan hölgyek, gazdasszonyok vettek körül, akik igen nagy szakértelemmel és szeretettel végezték „a tűzhely körüli munkát”. . Merthogy nekem hiába volt mindig nagyon-nagyon jó étvágyam, én magam dupla analfabéta maradtam az efféle munkálatokban. A véletlen folytán akadt kezembe az 1939-ben kiadott „TŰZHELY KÖRÜL” és a „MIT FŐZZEK?” című tanácsadó kiadvány, amit azonnal lenyűgözve lapozgattam, olvasgattam. Ez még hagyján! Az azonban már kifejezetten meglepett, hogy a tűzhely körüli munkálatokban ugyancsak járatos kolléganőm, hasonlóképpen reagált e kiadványra, mint én. Így történt, hogy azonnal elkezdtük folytatásban közölni a „TŰZHELY KÖRÜL” –t, bízva abban, hogy ezzel a Ring olvasóinak is élményt, örömet okozunk. Megtisztelő volna számunkra, ha erről visszajelzést kapnánk Olvasóinktól.
Cigánypecsenye. A vesepecsenyét szalonnaszelettel úgy betakarjuk, hogy azt egészen befödje, Azután megsózzuk, megborsozzuk és lábasban befödve pirosra sütjük. A zsírban előzőleg megfőtt ős meghámozott burgonyát sütünk hozzá.
Franciaszelet. A húst, ami leginkább vesepecsenye lehet, de bármilyen más hús is, előbb félig sütjük meg. Ha félig megsült, szeletekre vágjak, megsózzuk, az- utána lábasba rakjuk úgy, hogy egy sor hús legyen ős egy sor nyersen karikára vágott burgonya hagymával. Azután megint lehet egy sor hús és burgonya. így pároljuk meg puhára födél alatt és amikor puhára főtt, leöntjük tejföllel ős mégegyszer felforraljuk azzal.
Gulyás. Nagy vöröshagymát apróra megvágunk, bő zsírban megpirítjuk és ha már szép piros, adunk hozzá paprikát egy kis paradicsomlét, köménymagot. Ehhez a keverékhez tesszük az apróra megvágott marha, vagy más húst és pároljuk ezzel a lével. Ha már puha, akkor feleresztjük bőségesen vízzel, adunk hozzá néhány darab kockára vágott burgonyát, egy kis csipetke-tésztát, megsózzuk és ezzel felfőzzük.