Close

„Agymosás “

Az agymosást vagy más nevén az agy manipulációt, mint tudatosan irányított folyamatot a keresztény papok vezették be a 18. században, Amerikában. Itt egy hittérítő, Jonathan Edwards észrevette, hogy ha félelmet kelt a hallgatóságában, miközben ezek kényelmetlen helyzetben és feszült hangulatban vannak, nagyon befogadókká vállnak az igéire. Ez a hivatalos kezdete minden agymosás történetének, de ismeretes, hogy a hatalom birtokosai amióta világ a világ, manipulálják a követőiket.
Számos formáját használták a háborúk alatt és után a foglyul ejtett katonáknál. Az ellenség a saját hazájuk ellen “programozta” a foglyokat, a hazatérő katonákat pedig otthon is megdolgozták kicsit, kiderítve, hogy milyen kódot ültettek be az agyába. Nem tartott sokáig rájönni, hogy azé a hatalom, aki az emberi agyat befolyásolni tudja. Élt a módszerrel a CIA, a Stasi, de még az ÁVH is. Aztán jött a folytatás:
A Központi Hírszerző Szolgálat és a Nemzetbiztonsági Tanács kezdeményezésére 1947-ben beindult egy szigorúan titkos kísérletsorozat a tudatbefolyásolás technikáinak a kidolgozására. Ezt a Projectet válasznak szánták a Szovjetunióban végzett ún. „igazság-drogok” sikereire. A CIA úgy döntött úgy,  fokozza erőfeszítéseit a magatartás megváltoztatása és a tudatmanipuláció terén. E célból dolgozták ki a  BLUEBIRD-Projectet, aminek céljai közé tartozott olyan eszközök felkutatása, amelyek segítségével úgy lehet kondícionálni személyeket, hogy azoktól nem lehet megszerezni titkos információkat. Másik célja az volt, hogy különleges kihallgatási technikák alkalmazásával fokozzák az adott személy kontrollját. A harmadik cél volt az emlékezet kapacitásának a megnövelése. Egy negyedik cél pedig arra irányult, hogy az ügynökség alkalmazottait ellenséges szolgálatok ne tudják ellenőrzésük alá vonni.
Ez a program 1956-ban befejeződött, de programban kifejlesztett kihallgatási technikákat mindmáig alkalmazzák, például a Guantanamo börtönben.

Még 1953-ban indult be az MK ULTRA program, aminek keretében az emberi viselkedést olyan módszerekkel befolyásolták, mint a besugárzás, az elektrosokk, a pszichológiai, a pszichiátriai, a szociológiai, az antropológiai módszerek. De használták a modern hang és komputertechnológiát is, és minden létező tudatmódosító drogot is, beleértve az akkor már létező LSD-t is.
Az MK ULTRA egyik sikeres projektje például a SPELLBINDER, ahol olyan „alvó” ügynököket képeztek  ki, akik bizonyos kulcsszavak vagy szófordulatok útján aktivizálhatóak,  hipnózis utáni önkívületi állapotot követően.
RollingSton:A magazin egy cikkében arról számol be, hogy az Egyesült Államok hadserege hónapokon keresztül pszichológiai hadműveleteket folytatott amerikai szenátorok, politikusok és magas beosztású külföldi diplomaták ellen – „elkeseredett próbálkozásként”, hogy az egyre népszerűtlenebbé váló háborús ügy mellé állítsák a kulcspozícióban lévő döntéshozókat.”

Hogy kik és hogyan is  manipulálnak minket,
hétköznapi embereket?  

Elmondom.
Kezdjük az ENSZ megállapításával, miszerint a világ vagyonának 99 százalékát,az emberiség 1 százaléka bitorolja és ez az 1 százalék egyre több hatalmat,  pénzt  akar és ezért mindenre képes.Végső soron az egész világot akarja, olyan hatalmat, ami minden és mindenki felett uralkodik. És ez nem fantazmagória.
Hogy mik az eszközeik?
Nagyon egyszerű: Tv, rádió, írott sajtó, jogrendszer és nem utolsó sorban az emberi butaság, ami meggátolja, hogy észrevegyük, mit is tesznek velünk.
Az emberek véleménye és viselkedése könnyen befolyásolható A médiák révén akár hetente lehet változtatni az emberek gondolkodásán véleményén. Újabb és újabb trendek,  hóbortok, megvásárolni való cuccok kerülnek színpadra és tűnnek el a süllyesztőben.
A lehetőség viszont  adott, hogy bárki irányítsa a világot egyszerű viselkedéstudományi eszközök segítségével. Ime néhány ötlet:
El kell érni, hogy az emberek a a mesterségesen betáplált véleményeket  nevezzék önálló gondolkodásnak. Képessé kell tenni őket, hogy ne gondolkodjanak.
Fokozni kell az információ áramlás ritmusát, mert ez összezavar. Az embereket naponta röbb százezer inger éri. Meg kell nekik tanítani, hogy ez maga a valóság. A média roblémakezelő megoldásokat  6 éves gyerekek érzelmi és intellektuális szintjén álló emberek számára kínánál  Ösztönözni kell a kanapén fetrengést, telefonálást, TV-re bambulást, mint általános megoldást minden gondra. Add készen az emberek kezébe, amit gondolniuk kell.
Ezzel megszabadítod őket a véleményalkotás fáradalmaitól. Soha se sugalld, hogy az ember beleszólhat jövőjének alakulásába és az őt körülvevő valóság formálásába, mert a végén még rájön, hogy át van verve és fellázad.
Az ilyen „önálló individuumok ellenőrzésével a szabad választás erőteljes illúzióját lehet kelteni.
Mutasd be szenzációsként és éljenezd a sekélyest.
A lényeg az ismétlés. Minél többször kell ismételni a kívánt információkat, hogy azok szervesen beépüljenek a gondolkodásba.  Folyamatosan sugallni kell a „minden rendben van” illúzióját, – de óvatosan fenn kell tartani a lehetőségét annak, hogy minden rosszra fordulhat. Ezzel állandó bizonytalanságban lehet tartani az embereket.Meg kell őket tanítani, hogy mit tegyenek, vegyenek, egyenek, mert csak úgy válhatnak rendes polgárrá. Értsék meg, hogy mindenki az, amit gondol és érez,  eszik, visel, olvas, így lassan a vásárlási szokások ereje könnyedén félresöpri a logikát és az értelmet.

 „Mindenfajta” manipuláció ellen, a tudatos
életmóddal, gondolkodással lehet védekezni!

És mi történik azokkal, akik továbbra is ragaszkodni akarnak a gondolataikhoz és véleményeikhez?
Amerikában már vannak ötletek: “Még decemberben volt szó arról, hogy Aktiválják a FEMA-internáló táborokat az Egyesül Államok területén. Egy nemrégiben napvilágra került dokumentum szerint az emberek táborokba való gyömöszölése globális méreteket is ölthet. t A  dokumentum  azt részletezi, hogy a közeljövőben egy általános felhívást követően az amerikai haderő politikai aktivisták tömegeit fogja letartóztatni, és az Egyesült Államok területén, illetve külföldön is átnevelő táborokba zárja őket.

IME, ITT A SZÉP ÚJ VILÁG

Gyulai Gaál Krisztián
dolgokazeletben@gmail.com- ha vitázni, véleményt mondani, vagy csak beszélgetni lenne kedve, szívesen várom jelentkezését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top