Close

Beolvasták a tüntető diákok követeléseit a Kossuth Rádióban

Beolvasták a felsőoktatási keretszámok ellen tüntető diákok követeléseit a Kossuth Rádió híradásában hétfőn este. A Magyar Rádió épülete előtt demonstráló diákok kifogásolták, hogy nem szó szerint hangzottak el követeléseik – jelentették az MTI tudósítói. A tüntetők a Rádió elől a Színművészeti Egyetemre vonultak, ahol jelenleg is fórumot tartanak.
Egyetemisták és középiskolások az oktatási államtitkárság budapesti épülete előtt demonstráltak délután a Humán Platform szervezésében, onnan vonultak a Parlament érintésével a Magyar Rádió elé.
   
A petíciót, amelyben az oktatás átfogó reformját, a keretszámok 2011-es szintre történő visszaállítását, a forráskivonás leállítását és az elvont források visszaadását, a hallgatói szerződések eltörlését, az egyetemi autonómia helyreállítását, valamint azt követelik, hogy a hátrányos helyzetű diákok is esélyt kapjanak bejutni a felsőoktatásba, fel is olvasták a Pollack Mihály téren várakozó tömegnek.
   
A tüntetők – néhány százan – ezután a Színház- és Filmművészeti Egyetemhez indultak, ahol a rektor kinyittatott egy előadótermet a diákoknak, akik hallgatói fórumot tartanak. A fórum hangosításáról is az egyetem gondoskodott – jelentették az MTI tudósítói, akik úgy értesültek, hogy a hallgatók arra is lehetőséget kaptak, hogy a teremben aludjanak.
   
A fórumon a tüntető diákok szószólói kétperces felszólalásokra kapnak szót.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top