Close

Széll Tamás nyerte a Bocuse d’Or Selection Hungary döntőjét

Széll Tamás, az Onyx étterem séfje és segítője, Rácz Krisztián képviselheti a magyar szakácstársadalmat a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsolimpia európai döntőjén Brüsszelben, miután pénteken megnyerték a verseny magyarországi döntőjét.

    A győztes 2012. március 20-21-én képviseli Magyarországot a Bocuse d’Or Europe döntőjén. Nyereménye részeként hat étig gyakorolhat egy európai vendégséf oldalán a Magyar Gasztronómiai Egyesület támogatásával. 
    A második helyezett, Szabó László és segédje, Deák Ádám egy hétig tanulhat a salzburgi Ikarus étteremben, a harmadik helyezett Volenter István és segédje, Benedek Barnabás pedig szintén egy hétig egy Michelin-csillagos budapesti étteremben.  
    A HOVENTA szakkiállításon megrendezett versenyen a hazai elődöntőből kikerült nyolc legtehetségesebb séf mérhette össze tudását. 
    A versenyzők hal és hús kategóriában készítettek két-két garnírungot és mártást. A fő alapanyagok a nyelvhal garnélarákkal és a Labal Rouge minősítésű szabad tartású csirke.
    A Bocuse d’Ort, a kulináris világ legnagyobb presztízsű szakmai rendezvényét több mint húsz éve hívta életre Paul Bocuse mesterszakács, a verseny névadója és elnöke.
    Az esemény mára világversennyé nőtte ki magát, a válogatásokon és országos döntőkön közel ötven ország indulói vesznek részt, hogy aztán Európa, Ázsia és Amerika legjobbjai mérjék össze tudásukat a döntőn, amelyet kétévente – legközelebb 2013. január 29-30-án – rendeznek meg Lyonban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top