Close

Cáfolják Kadhafi szóvivőjének elfogását

Nem fogták el Moammer Kadhafi bukott líbiai vezető szóvivőjét, Músza Ibráhimot – ezt közölte pénteken a megdöntött rezsimet támogató al-Líbíja televízió internetes hírportálja.

Csütörtökön az Átmeneti Nemzeti Tanács parancsnokai arról számoltak be, hogy a „miszrátai forradalmárok” az ország északi részén elfogták az ezredes szóvivőjét, az al-Líbíja viszont cáfolta mindezt.
„Ez egy félrevezető pletyka, hogy elterelje a figyelmet a lázadók mozgásairól (…) és a Szirtben elszenvedett kudarcaikról” – olvasható a televízió honlapján, amely Tripoli augusztusi eleste óta nem sugároz adást.
Músza Ibráhimot a korábbi értesülések szerint Kadhafi szülővárosa, Szirt közelében fogták el, a fővárostól, Tripolitól 360 kilométerrel keletre. A szóvivő állítólag nőnek volt öltözve, de ezt az értesülést nem sikerült megerősíteni. A férfi azóta szökésben volt, hogy a felkelők augusztus végén elfoglalták Tripolit.     
Az új líbiai hatóságok korábban több forrásból is megerősítették, hogy Músza Ibráhim a fővárostól 170 kilométerre délkeletre fekvő Bani-Valíd oázisában tartózkodott, amelyet a Kadhafi-ellenes erők körbezártak.
www.hvg.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top