Close

Endurance: Németh Eszter második hellyel hangolt az International GT Openre

Németh Eszter ezen a hétvégén ismét autóba pattant, hogy az Euroringen rendezett négyórás endurance futamon méresse meg magát. Eszter az eseményt egyfajta főpróbának is szánta a soronkövetkező Swift Cup Europe futamai előtt.

Az említett versenyhétvége az International GT Open hungaroringi betétfutama lesz, hatalmas mezőnnyel és óriási érdeklődéssel. Kellett tehát a versenykilométer a fiatal pilóta lábába, aki így értékelte a második helyezéssel zárult hosszútávú futamot:

„Szombaton az Euroringen álltam rajthoz, a négyórás versenysorozat második fordulóján. Az autóval egy ideje már nem mentem, így kissé be voltam rozsdásodva, a kimaradt időt pedig az edzésen nem tudtam igazán pótolni. Az időmérőn a csapat a negyedik helyet szerezte meg, tehát a második sorból várhattuk a rajtot. Én a harmadik óránál vettem át a kormányt és nagyon jó érzésekkel vezettem az autót. Sikerült konstans köridőket futnom, még annak ellenére is, hogy végig spórolnom kellett a fékbetéttel, hogy kibírjam vele az egy órát. Maga a futam elképesztően megterhelő volt, a rettentő meleg nagyon igénybe vett. Hiába volt lehúzva az ablak, semmit sem segített, az etap végére már nem lehetett levegőt kapni. Végül a versenyt a második helyen zártuk, kellő kilométert és adatot gyűjtöttünk, azt hiszem, ez egy remek főpróba volt a június 22-én következő Hungaroringes hétvége előtt. Köszönöm a családomnak a csapattársaimnak és az egész #teamracz csapatnak!” – nyilatkozta lapunknak Németh Eszter.

Írta: Tóth Krisztián Márk

Shares
scroll to top