Close

Berta Benjamint hatodik helyen intette le a kockás zászló 2022 első versenyén

Szombaton versenynap virradt Mugellóra, ahol a 24H Series keretein belül több sorozat pilótái is harcba szálltak az impozáns kupákért. A formaautók mezőnyében ott nyomta a gázt Berta Benjamin is, aki egy versenyt futott ma.

Ahogy arra a tegnapi időmérőn számítani lehetett, a 60-70 lóerővel erősebb új, glóriás autókkal Benjamin nem tudta tartani a tempót a gyors mugellói versenypályán. A Solution Racing Team pilótája a negyedik rajtkockából vághatott neki a 25 perces futamnak, amely egy lefulladt autó miatt két formációs lap után indult el. A lámpák kialvása után jó rajtot vett a magyar pilóta és sikerült is egy helyet előre lépni. A kezdeti lendület azonban fokozaton alább hagyott, mivel a tempós és lendületes nyomvonalon hamar előjött a friss technikák erőfölénye, ezzel pedig egyszerűen nem lehet mit kezdeni, de így is a hatodik helyen ért célba a népes mezőnyben.

„ A mai versenyen volt egy kis káosz a rajtnál, ami kicsit megzavarhatta a körülöttem lévőket, ez pedig nekem kedvezett. Sikerült egy jó rajtot vennem és feljönnöm a harmadik helyre, ez pedig adott egy kis önbizalmat. Később azonban fokozatosan elkezdtem visszaesni, mivel a lóerők hiányát ezúttal nem tudtam precizitással pótolni. Ráadásul, balszerencsénkre tegnap óta változott a szélirány is, a verseny enyhe szembeszél volt a célegyenesben, ami tovább rontott az esélyeimen. Illetve az abroncsok-, a víz- és olajhőfoka is felfelé mozdult az ideálistól. Ezt próbáljuk orvosolni a holnapi versenyre… Kissé csalódott vagyok annak ellenére is, hogy erre számítani lehetett, de én mégis bíztam a dobogós helyezésben. Viszont egyáltalán nem búsulok, mivel az itt megszerzett tapasztalatok és a versenykilométerek fokozatosan előnyömre válnak.” – nyilatkozta az első verseny után Berta Benjamin.


A TopJet FX2000 mezőnyének már csak egy versenye lesz vasárnap délután 17:30-kor. Az időeredményeket élőben a linkre kattintva követheted.

Shares
scroll to top