Close

Egészségünkre!

ital ok

Annyi előnye van a fahéjfogyasztásnak, hogy az már unalmas

illat ok

Jó hír a fahéjrajongóknak – a tudomány újabb ürüggyel szolgál a fűszer (némileg) fokozottabb mértékű fogyasztására.

A kaliforniai The Rush University Medical Center kutatói kimutatták, hogy a fahéj javíthat a tanulási képességeinken is. Kísérleteik alatt a porított fahéjjal etetett, visszafogott készségekkel rendelkező egerek értelmi kapacitása javult. A rágcsálók szervezete nátrium-benzoátra bontotta le a fűszert; ezt a kemikáliát agysérülések kezelésekor szokták felhasználni.  Amikor a vegyület az agyat elérte, az emlékezőtehetséget és a tanulásra való hajlamot is megerősítette.

fahéj ok

„A fahéjat sikeresen felhasználtuk arra, hogy a gyenge tanulási képességgel rendelkező egerek agyában végbemenő biokémiai, celluláris és anatómiai változásokat visszafordítsuk – mondta Kalipada Pahan, a vizsgálatok vezető kutatója és a Rush Egyetem ideggyógyász professzora. – Ezt a megközelítést még további gyenge tanulókon is tesztelni kell. Jelentős előrelépést jelentene, ha ezeket az eredményeket visszafogottabb tanulási képességű embereken is reprodukálni tudnánk.”

kanálban ok

Forrás: The Telegraph 2016. július 16.

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top