Close

Életre tervezve

Kanadai vendéglátóink dinamikus életet élnek, és ezt lakásuk minden négyzetcentimétere tükrözi. Szeretik a vidám és könnyed színeket, az izgalmas formákat, a mozgalmasságot, egyszóval az életet maguk körül. Kedves barátjuk és dizájnerük, Lorie Andrews emberismeretet, harmónia- és formaérzéket ötvözve hozta stílusba az attraktív otthont.

Fiatal vendéglátóinkat Lori Andrews „fertőzte meg” a lak- berendezés iránti szenvedéllyel, így otthonuk átépítését  a világért sem kezdték volna el a tervező nélkül. Tizenkét  éve, gyermekük születésekor vásárolták a Toronto külvárosában  épült 9o négyzetméteres családi házat, ám az újszülött mellett  akkor csak a burkolatcserére, valamint a falak-ajtók átfestésére  futotta az időből és energiából. Évek óta tervezték, hogy neki- látnak egy nagyszabású átalakításnak, s Lori – hogy buzdítsa  őket – mindig vitt nekik egy-egy kiegészítőt, egy vagány lámpát,  apróságot. A bútorok és dizájn tárgyak rendszeretelenül gyűltek  a házban, s már nem volt mit tenni, el kellett kezdeni aszortíro- zást és a terek újragondolását.

„Egy öreg karosszékhez választhatsz high tech lerakóasztalt.  Ha kifejez téged, akkor csakis jól mutathat a lakásodban!” – vallja  Lori, s ezen elvek mentén zajlott a tervezés is. Atér egészét a mo- dern, természetes jelzőkkel lehetne leginkább illetni. A nagyvo- nalú anyaghasználat megengedte a bőr fotelek, a műanyag székek  és a fa bútorok keverését. Mintha patikamérlegen mérték volna ki,  olyan jó arányban jelennek meg a színek, formák, anyagok. A fényes előszobából a nappaliba jutunk, ahol rögtön ízelítőt  kapunk a ház esszenciájából. Lori retro jellegű bőrfoteleket és ka- napét képzelt el ide, majd megspékelte a látványt egy hatalmas  bőrrel, végül lehozatta a hálószobából az évek alatt összevásárolt  festményeket és kiegészítőket. „Nagyon fontos, hogy egy bútor  karakteres legyen. Te sem szereted, ha a ruhád lépten-nyomon  szembejön veled az utcán. Ez a lakásunk tárgyaira ugyanígy ér- vényes!” – mondja, s ezzel a véleményével vendéglátóink is tö- kéletesen egyetértettek.

A konyha kialakítását a praktikum vezérelte: a nappali köze- lébe, mégis szeparált térbe került, és könnyen tisztítható, világos  felületet kapott. A fehéret választották alapnak a szülői hálószo- bában is, és ahogyan az a ház minden egyes pontján érzékelhe- tő, itt is afeltűnő festmény fejezi ki a megélt dinamikát, a színek  szeretetét. A kamaszodó fiú kifejezett kérésére a szobáját szür- kére festették, féltek is tőle aszülők, aztán Lori érvei hatására  engedtek az óhajnak…

Mert az otthonunk mi magunk vagyunk, sajátos önkifejezési  forma, játék a bútorokkal, színekkel, tárgyakkal, amitől egy ház  a világ bármely pontján életre kel!

 

A cikk az A Mi Otthonunk magazin márciusi számában olvasható. Keresse az újságárusoknál!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top