Close

Tadic kilépett a Demokrata Pártból

A korábbi államfő közölte: azért döntött így, mert már nem ért egyet a párt politikájával.

„Döntésem oka, hogy a DS-be visszatérnek azok az emberek, akik miatt ezt a pártot korruptnak és botrányosnak nevezték. A döntésem nem a DS tagsága ellen szól, hanem éppen értük, és azt üzenem nekik, hogy Szerbiának új Demokrata Pártra van szüksége” – emelte ki. Ez az új párt hozhatna tartós békét a Nyugat-Balkánra – tette hozzá.

A szerb sajtó már korábban is rebesgette, hogy a Demokrata Párt megosztottsága az előre hozott parlamenti választásokon akár töréshez is vezethet. Dragan Djilas pártelnök és Boris Tadic között már a DS legutóbbi főbizottsági ülése előtt érezhető volt a feszültség. Djilas támogatást kért munkájához, Boris Tadic pedig arra tett javaslatot, hogy vonják meg a pártelnöktől a bizalmat. A párt Djilast támogatta.

Néhány napja arról lehetett hallani, hogy Tadic egy DS-en kívüli ellenzéki fronttal vágna neki a választásoknak. Ezeket az állításokat Tadic csütörtökön tagadta. Arról viszont még nem döntött – tette hozzá -, hogy részt vesz-e valamilyen formában a március 16-ra meghirdetett rendkívüli parlamenti választásokon.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top