Close

Ismét lesz kolbászfesztivál Békéscsabán

Közel ötszáz csapat részvételével rendezik meg Békéscsabán, a 14. Csabai Kolbászfesztivált október 28. és 31 között.     
    Idén először a hagyományos kolbásztöltő verseny mellett az egyetemisták is megmérkőznek, mert a rendezők fontosnak tartják, hogy a fiatalok is megismerkedhessenek a hungarikumnak számító igazi csabaival – közölték a szervezők az MTI-vel.
    A hagyományos programok során ismét lesznek disznóvágás-bemutatók, szárazkolbász-verseny, de megmérkőznek egymással a disznótoros ételek-, a bográcsos töltött káposzta- és a kolbászos tarhonya-készítők is.
    Külön megmérettetést szerveznek az elmúlt 15 év bajnokainak és győztes csapatnak is, s megemlékeznek Krajcsó Pál hentesmesterről is, aki 2000-ben elsőként kapott életműdíjat.
    A fesztiválon „a garantáltan jó hangulat mellett” finom ételek és italok várják a látogatókat. Tizenkét vendéglő kínálja a hagyományos, ízes csabai portékáját, amiket jól kiegészítenek a 30 kiváló magyar pincészetből származó borféleségek és a tájakra jellemző szilvapálinkák.
    A négynapos rendezvény során népzenei és néptáncbemutatók szórakoztatják az érdeklődőket, éd minden este neves előadók is várják a látogatókat, közöttük a Boban Markovic és a Csík zenekar, illetve a Magna Cum Laude.   
    A fesztivál részeként pedig ismét megtartják az élelmiszeripari és turisztikai kiállítást, ahol mindenki beszerezheti a különleges házi és kisüzemi készítésű, füstölt csabai vastagkolbászt.
 
Forrás:bnkt/kut MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top