Close

Határozott fellépést a vajdasági konfliktusok megszüntetésére!

Az LMP szolidaritását fejezi ki a vajdasági Temerinben megszaporodott magyarellenes incidensek elszenvedőinek, egyben arra kéri a magyar külügyi vezetést, hogy a vajdasági magyarok érdekeit határozottabban képviselje a szerb kormánynál.
Az LMP határozottan elítéli a szerb szélsőségesek magyarellenes kirohanásait és támadásait, melyek az utóbbi időben ismét gyakorivá váltak a Vajdaságban.
A párt a magyar kormány határozott fellépését sürgeti a vajdasági magyarok védelme érdekében, egyben bízik abban, hogy a szerb kormány, a vajdasági kormányfő, a tartományi képviselőház, továbbá a vajdasági magyar és szerb civil szervezetek mindent megtesznek annak érdekében, hogy az atrocitások rövid távon befejeződjenek.
Az LMP meggyőződése, hogy a történelmi megbékélést, a feszültségek megszüntetését oktatással, a történelem közös feldolgozásával, társadalmi párbeszéddel, valamint az együttműködés és az erőszakmentes kommunikáció kultúrájának elterjesztésével lehet elérni. Az Európai Unióba tartó Szerbiának erre különös gondot kell fordítania.
 
Dorosz Dávid
országgyűlési képviselő 
                                                   Forrás:www.lehetmas.hu 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top