Close

Véget ért a Ludovika Szabadegyetem második féléve

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem ősszel indította el a Ludovika Szabadegyetem előadássorozatát. A kurzus második féléve Padányi József(NKE) rektor-helyettesének A Muraköz pajzsaZrínyi-Újvár felfedezése című előadásával ért véget.

Padányi Józsefaki a programsorozat felelőse is – az MTI-nek elmondta, az utolsó előadáson megfogalmazódott igények alapján szeptembertől új témákkal és előadásokkal folytatódik a Ludovika Szabadegyetem.

Az NKE hagyományteremtő céllal múlt év őszén indította el a szabadegyetemet, amelyen regisztrációval bárki részt vehetett. A második félévben az NKE hallgatói már szabadon választható kurzusként is látogathatták az előadásokat. A tudományos témákat közérthető formában feldolgozó előadásokat keddenként a Ludovika Campuson tartották meg.

A tavaszi kurzuson a Milyen a magyar? – országképünk a nagyvilágban című előadás mellett a magyarországi kiberhadviselésről, Paks és a nukleáris biztonság kérdéseiről, az 1947-es párizsi magyar békeszerződésről, valamint a "Ludovika feltámadásáról" is beszéltek az érdeklődőknek, akik maguk is elmondhatták a véleményüket.

Padányi József a második félév utolsó előadása után elmondta: a szabadegyetemet kettős céllal indították. Egyrészt szerettek volna az emberek minél szélesebb körének különböző témákban ismereteket átadni, másrét a Ludovika nevét ismertebbé tenni. A rektor-helyettes kiemelte: az előadások szinte minden alkalommal telt ház előtt zajlottak, így kezdeményezésüket sikeresnek tekinti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top