Close

Szombaton lesz a nagymarosi ifjúsági találkozó

Szombaton tartják a nagymarosi ifjúsági találkozót, amely a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltú, évente kétszer, májusban és októberben megrendezett országos lelki napjaközölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálata az MTI-vel.
A tavaszi találkozó témája a tisztaság, mottójacsatlakozva Ferenc pápa ifjúsági világnapi üzenetéhez – a Máté evangéliumából vett mondat: "Boldogok a tiszta szívűek, mert meglátják az Istent" – olvasható a közleményben. Az eseményre sok határon túli fiatalt is várnak a szervezők, különösen a Nagymaroshoz közeli Felvidékről.

 

A szentmise főcelebránsa Böcskei László nagyváradi megyés püspök lesz. Az egész napos program keretében a fiatalok egyebek mellett a tisztaságról, a szexualitásról, a párkapcsolatról és a házasságról hallhatnak előadásokat, fakultációkon és beszélgetéseken vehetnek részt.

A találkozó helyszínén több ifjúsági szervezet, lelkiségi mozgalom és program is bemutatkozik, mások mellett a Katolikus Ifjúsági Mozgalom, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola, a szalézi rend, a jezsuiták és a szegedi Szent Imre Kollégium.
 
A rendezvény részeként ezúttal is megrendezik a Duna partján a Gyerekmarost, amelyre csaknem nyolcszáz gyermeket várnak.
A katolikus ifjúsági találkozó története négy évtizedre nyúlik vissza, akkor Sillye Jenő egyházzenész és barátai a Dunakanyarban énekes-imádságos összejöveteleket szerveztek, amelyeket később a fiatalokkal foglalkozó papok, köztük Balás Béla – ma kaposvári megyés püspökés Kerényi Lajos pártfogásukba vettekírták.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top