Close

A pikkelysömör kezelésére újra elérhető lesz a természetes megoldás

Várhatóan június elejétől új néven – Psoratinex – újra magyarországi forgalomba kerülnek Dr. Michael Tirant pikkelysömör elleni készítményei – jelentette be a Hill & Knowlton és a Frankl Pharma sajtótájékoztatóján Lakatos Zsófia, a Hill & Knowlton ügyvezető igazgatója 2011. április 21-én.

Az 1955-ben született ausztrál Dr. Michael Tirant kutatóorvos, biokémikus, praxisában a psoriasis és más bőrelváltozásokra szakosodott orvos saját esetein mutatta be a három készítményből álló termékcsalád (tisztító zselé, kenőcs, bőrápoló) alkalmazásának kedvező hatásait. Az esettanulmányok meggyőzőek voltak a gyógyhatású készítmények eredményességét illetően.

Egy 29 éves férfi súlyos állapotban került Dr. Tiranthoz. A betegnek négy éve, teste nagy részére kiterjedő psoriasisa volt. Nyolchetes kezelést követően látványosan javult az állapota, további négy hetes kúra után pedig tünetmentessé vált.

A professzor hangsúlyozta, hogy a psoriasis, azaz pikkelysömör napjaink egyik legmakacsabb és legsúlyosabb bőrbetegsége, amelynek kialakulásában genetikai tényezők játszanak szerepet, azonban a külső hatások, stresszfaktorok nélkül önmagában nem okoz megbetegedést a hajlam. A psoriasis legfontosabb tünete a vörös, száraz, pikkelyes, gyulladt bőr, mely nagyon sok esetben munkaképtelenséggel is jár.

Dr Michael Tirant a tisztító gélt és a bőrtápláló krémet alkalmazta annál az 58 éves nő páciensénél, akinek kezeit, körmeit két éve támadta meg a pikkelysömör. A készítmény a kézfejről már nyolc hét alatt visszaszorította a bőrelváltozást, a körmök tünetmentességéhez több időre, nyolc-tízhónapos kezelésre volt szükség. A beteg visszanyerte életkedvét és munkaképességét.

A professzor demonstrálta, hogy az ekcémás bőrelváltozásokra is hatékonyan alkalmazható a termékcsalád. Az ekcéma összefoglaló neve azoknak a leggyakoribb, viszketéssel járó bőrbetegségeknek, melyek az immunműködés egyensúlyának felborulása miatt alakulnak ki. A zavart kiválthatja külső (vegyi anyag) és belső (stressz) tényező egyaránt.

Láthattunk képet 5 hónapos fiúcsecsemőről, akinek arca, fejbőre volt érintett. Háromheti kezelés után teljesen elmúlt az ekcémája.

Egy 7 éves kislány súlyos ekcémában szenvedett, a fotókon is látható volt, hogy mennyire megviselte állapota. A kutatóorvos eredeti készítményét alkalmazva már egy hét után észrevehető volt a javulás, s nyolchetes kezelés után tünetmentessé vált a beteg. A gyógyult kislány mosolygó arca magáért beszélt!

Talán a legmegindítóbb eset egy 10 éves kisfiú története volt. Úgynevezett kígyóbőrrel született, mely nagyon súlyos állapotot jelent; fehér bőre szinte feketére színeződött a bőrbetegség következményeként. A több mint egy évig tartó kúra csodálatos javulást hozott. A korábban állandóan bőrét, testét eltakaró gyermek ma már bátran játszik fedetlen felsőtesttel kint a szabadban, ahogy azt a felvétel is tanúsította. A professzor az eset bemutatásának végére hagyta azt a számunkra különlegesen fontos információt, hogy a beteg gyermek Magyarországon élő magyar kisfiú.

„Számomra az a legnagyobb motiváció, hogy minél több betegnek segíthessek normális életet élni. A munkám rendkívül sok erőfeszítést, elkötelezettséget és időt igényel, de amikor látom, hogy a betegek bőre kitisztul, az megadja a kellő energiát, hogy folytassam ezt a fontos munkát. Több ezer embert kezeltem már sikeresen és ez a legnagyobb elismerés számomra.” – mondta el Dr. Michael Tirant.

A Psoratinex termékcsaládot korábban „Dr. Michaels” néven forgalmazták a hazai piacon. Dr. Michael Tirant azért döntött a névváltás mellett, hogy egyértelműen megkülönböztesse az általa kifejlesztett formulát tartalmazó készítményt attól, amelyet jelenleg is „Dr. Michaels” márkanéven forgalmaznak Magyarországon.

A professzor eredeti ausztrál termékeinek klinikai tesztelését az elmúlt harminc évben több országban, nemzetközi szaktekintélyű professzorok vezetésével – például Csehországban Prof. Jana Hercogová, Prof. František Novotny –, Európa legjelentősebb bőrklinikáin végezték.

Prof. Jana Hercogová, az Európai Bőrgyógyász Akadémia elnöke elmondta: „Már az első klinikai vizsgálatok eredményei alapjaiban megváltoztatták a Dr. Tirant termékeihez való – korábban meglehetősen szkeptikus – hozzáállásomat. A termékek nem csak kiemelkedően teljesítettek, de összetételüknél fogva alkalmasak arra, hogy a betegek mellékhatások nélkül, éveken keresztül használják őket. Ez egyébként a pikkelysömör kezelésének egyik legnagyobb kihívása.”

A meghívottak között volt Dr. Daróczy Judit, a Semmelweis Egyetem Bőrklinika professzor asszonya, aki elmondta, hogy a psoriasis a leggyakrabban előforduló gyulladásos betegség, ahol a gyulladást kiváltó sejtek, a fehérvérsejtek kórosan működnek; megvastagítják a bőrt, s hámlást okoznak. A hám fehérje, így a hámlás nagyfokú fehérjeveszteség, mely belső szervi elváltozásokat is okozhat.

Becslések szerint Magyarországon a lakosság közel öt százaléka érintett a psoriasisban, és még jelentősebb, egymillió körüli azoknak a száma, akik ekcémában vagy hasonló bőrbetegségben szenvednek. Ezek a betegségek, már a legenyhébb formájukban is jelentősen rontják az életminőséget, a betegek társasági életét, munkavégzésük lehetőségeit, gyermekek esetében szocializációjukat, tanulmányi előrehaladásukat is akadályozzák, ezzel tovább nehezítve a fizikai tünetek elviselését.

A betegségre jelenleg ismert, alkalmazott gyógyszerek hosszú ideig nem használhatók, mert különböző mellékhatásokat, például májkárosodást válthatnak ki. Dr. Tirant eredeti készítményeinek gyógyhatását taglalta Dr. Daróczy Judit. Mindhárom termék természetes anyagai a kórosan működő sejtekre hatnak, így csökkentik a gyulladást, gyógyítják a hámlást – kevés mellékhatással (szőrtüszőgyulladás, viszketés, mely hamar megszűnik). A termékeket naponta kétszer ajánlott alkalmazni, közepesen súlyos psoriasisban szenvedőknek hat-nyolc hétig.

A professzor asszony is folytatott vizsgálatokat, mely nagyarányú javulást állapított meg a betegeknél. Nemzetközi klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy a Dr. Michaels (Psoratinex) termékcsalád sikerrátája a psoriasisos betegek esetében a 80 százalékot is meghaladta, ami átütő sikernek számít a pikkelysömör tüneteinek kezelésében, és a betegek életminőségének javításában.

A Psorainex hatékonyságát nem csak klinikai tesztek, de az osztrák Egészségügyi Minisztérium 2003-as vizsgálata is alátámasztja. Ez utóbbi kiemelt hangsúlyt fektetett annak kiderítésére, hogy a termékek tartalmaznak-e kortikoszteroidokat, illetve calcipotriolt. A tesztek egyértelműen kizárták bármely származék jelenlétét, továbbá igazolták, hogy a Psoratinex termékcsalád hatékony és biztonságos a stabil, idült, foltos psoriasis kezelésében, az ilyen esetek 82 százalékában bizonyult eredményesnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top