Close

7x bajnok a Sopron

A hűség és akaraterő ezúttal is diadalmaskodott. A Sopron női kosárlabdázói ugyanis 2-0 vereségről fordítottak a Pécs ellen, s lettek a magyar bajnokság aranyérmesei a 2010/2011-es szezonban. A finálé ötödik, mindent eldöntő mérkőzésén hosszabbítás után 83–79-re nyertek Székely Norbert tanítványai, s az aranyat az ellenfél otthonában, Pécsen gyűjtötték be.

A Pécs amilyen könnyedén megnyerte a bajnoki finálé első két mérkőzését, olyan gyorsan el is szórta a harmadik és negyedik összecsapáson. Így a mindent eldöntő, ötödik kosárütközetre a baranyai megyeszékhelyen került sor. Az első negyed sikertelen hazai triplákkal kezdődött. Az első kosarat Zane Tamane szerezte, de Iványi Dalma egyből válaszolt rá. Az első erőfelmérőnek is beillő negyed után 17-20-as állással szusszanhattak egyet a lányok. A második tíz percben, az elsőhöz hasonlóan, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Hol a pécsiek, hol a soproniak neve mellé kerültek a pontok az eredményjelzőn. A statisztikából kitűnt, hogy a Pécs sokkal inkább épített a távoli dobásokra ugyanis hét triplájából három ért célt, míg a soproni lányok a büntetővonalról 11-ből négyszer is elhibázták dobásukat. 
A harmadik negyedben jól kezdett a Pécs, fél perc sem telt el, és átvette a vezetést, de ez az állapot csak úgy, mint az első két negyedben ezúttal sem tartott sokáig. A Sopron légiósai Holt, Coleman és Tamane révén egyből reagáltak a helyzetre, így újra Iványiék rohanhattak az eredmény után. A harmadik felvonás vége ismét a Sopronnak sikerült jobban, így az utolsó negyedet 61–57-es előnnyel várhatta Székely Norbert együttese. Az utolsó negyedben mindkét oldalon az amerikai légiósok szállították a pontokat. Ennek ellenére a 38. percben esély sem volt megjósolni, melyik fél örülhet majd a végén, mivel Fegyverneky Zsófia középtávolijával ismét egalizált a Pécs. Az utolsó percnek 72–72-vel vághattak neki a finálé résztvevői. Újabb kosarat már nem láthatott a Lauber Dezső Városi Sportcsarnok közönsége, így következhetett a hosszabbítás. 
A túlóra elején Griffin kétszer is megszerezte a vezetést a Pécsnek, de előbb Holt egyenlített, majd Coleman triplával fordított a Sopron. Harminchat másodperccel a vége előtt Tamane kosarával már öt pont volt a vendégek előnye, de Fegyverneky egy hármassal visszahozta a pécsi reményeket. A hűség városának kosaraslányai azonban megőrizték előnyüket a hosszabbítás végéig, így 0-2-ről fordítva, hetedszer ünnepelhetett magyar bajnoki címet az MKB Euroleasing Sopron női kosárlabda csapata. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top