Close

Veszélyeztetett kérgesteknősök keltek ki Ecuadorban

Kilenc veszélyeztetett kérgesteknős (Dermochelys coriacea) fióka kelt ki mesterségesen keltett tojásokból Ecuador Manabi tartományában, Punta Bikini partján – közölte a dél-amerikai ország környezetvédelmi minisztériuma kedden.

A régió parkfelügyelői a zord tél után áthelyezték a fészket. Ez lehetővé tette a teknősök mesterséges kikeltését. „Ez a fajmegőrzés szempontjából fontos állomás Ecuador számára” – mondta Daniel Álava állatorvos a Corazón és Fragatas szigetén található rezervátumból.
A közlemény szerint ez volt a második alkalom, hogy mesterségesen keltettek kérgesteknős tojásokat Ecuadorban. Már januárban 60 ilyen teknős született Manabi tartományban, amelyek akár három méter hosszúra is megnőhetnek és akár egy tonnát is nyomhatnak.
A kérgesteknős mérsékelt övi, trópusi, szubtrópusi és szubarktikus vizekben él a Csendes-, az Indiai- és az Atlanti-óceánban. Alacsony a szaporodási sebessége, mivel utódok csak a tojások feléből kelnek ki. A teknős kritikusan veszélyeztetett a Csendes-óceán keleti részén.

de.nachrichten.yahoo.com

Shares
scroll to top