Close

Népszerű az online nyelvvizsga

Eddig mintegy 6900-an jelentkeztek online nyelvvizsgára, közülük több mint 4200-an már túl is vannak rajta, ráadásul csaknem 3100-an sikerrel – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken a Facebook-oldalán.

Schanda Tamás hangsúlyozta, a kormány célja továbbra is az, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek, ezért is módosította úgy a szabályozást, hogy a veszélyhelyzet idején online is lehessen nyelvvizsgázni. A legnépszerűbb az angol volt eddig, amit a német, a spanyol, a francia, az olasz és az orosz követett – írta.
Az erre engedéllyel rendelkező négy vizsgaközpont közül három májusban, egy június elején kezdte el az online vizsgáztatást. Május elején három vizsgaközpont kis létszámú csoportok közreműködésével, élesben próbálta ki ezt az újfajta vizsgáztatási módot. A negyedik vizsgaközpont június elejéig teszteléseket végzett, hogy a lehető legbiztonságosabb körülmények között bonyolíthassa le online vizsgáit – közölte az államtitkár.
Hozzátette, hogy az első, nagyobb létszámú vizsgákon néhány esetben történtek ugyan „kisebb-nagyobb” technikai fennakadások, de ezeket – a vizsgázókkal folyamatosan kommunikálva – minden esetben megfelelően kezelték a vizsgaközpontok.
Schanda Tamás szerint a visszajelzések és a helyszíni szemlék tapasztalatai alapján mind a vizsgaközpontok, mind a vizsgázók komoly figyelmet fordítanak arra, hogy ne merülhessenek fel kételyek a vizsga tisztaságát illetően.
„Ha a legkisebb gyanúja is felmerül annak, hogy a vizsgázó nem megengedett eszközhöz folyamodik, akkor a központok munkatársai beavatkoznak, amennyiben indokolt, akkor a vizsgát fel is függesztik. Összességében a tapasztalatok mind a vizsgázók, mind a vizsgaközpontok részéről pozitívak voltak” – összegezte az államtitkár.
Emlékeztetett, a kormány döntése alapján az online vizsgáztatásra vonatkozó, veszélyhelyzet idejére szóló akkreditáció augusztus 31-én jár le, vagyis az érintett központok eddig folytathatják az online vizsgáztatást.

Forrás: MTI

Shares
scroll to top