Close

Cisco- „webfelhő”

    Budapest, 2015. november 19., csütörtöki értesülések szerint (MTI) – „A magyar vezetékes távközlési hálózat teljesíti a fejlett felhőalkalmazásokhoz szükséges hálózati követelményeket, így például a szükséges fel- és letöltési sebességet”. Ez derült ki a legfrissebb Cisco Global Cloud Index című előrejelzésből.

 

     Az amerikai Cisco Systems technológiai vállalat csütörtökön közzétett elemzése szerint, Magyarország minden kritériumban a kelet-közép-európai régió átlagát meghaladó értékekkel rendelkezik. Míg tavaly 109 ország felelt meg a legmagasabb szintű felhőszolgáltatások bevezetési követelményeinek, idén már 119 ország teljesítette a kritériumokat. A mobilhálózatok esetében pedig tavaly 21 ország, idén már 81 ország felelt meg a szükséges követelményeknek. Emellett a Cisco prognózisa szerint, a globális felhő alapú adatforgalom 2019 végére 2,1 zettabájtról 8,6 zettabájtra növekszik, amely négyötödét teszi ki a teljes adatközponti forgalomnak. (Egy zettabájt ezermilliárd gigabájt, 1000 exabájt, és mintegy 250 milliárd DVD adattartalmának felel meg.)
    Mindeközben a globális adatközponti forgalom a vizsgált időszakban háromszorosára, 3,4 zettabájtról 10,4 zettabájtra bővül. Nyugat-Európában a felhő alapú adatforgalom 1,5 zettabájtra, Kelet-Közép-Európában pedig a globális átlag ötszörösére növekszik. A Cisco úgy véli, hogy a felhő alapú adatforgalom növekedését leginkább a mobileszközök felhőigénye, a vállalatok számára elérhető nyilvános felhőszolgáltatások népszerűségének gyors növekedése, valamint a privát felhőben egyre jobban terjedő virtualizáció generálja. A gép-gép közötti (M2M) kapcsolatok szintén komoly adatforgalom-növelő tényezővé válhatnak a jövőben. Ezen kívül a „minden a hálón” – „Internet of Everything” – rövidítve, „IoE”, amely eszközöket, adatokat, folyamatokat és embereket kapcsol össze- is komoly hatással van a felhő alapú megoldások adatforgalmára. Az IoE alkalmazások által generált adatforgalom 2019-re eléri az 507,5 zettabájtot évente, valamint egy 1 millió lakosú okosváros 2019-re 180 millió gigabájt adatot generálhat naponta.

 Felhasznált forrás: MTI 2015. november 19., csütörtök 15:43

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top