Close

Több mint száz dámbikát ejtettek el a vadászok Gúthon

Nyíregyháza – Több száz dámbikát ejtettek el a vadászok a Nyírerdő Zrt. gúthi erdészetében, s a trófeák közül 67 aranyérmes minősítést kapott.

 
Szalacsi Árpád, a társaság vezérigazgatója pénteken elmondta az MTI-nek: az ötödik alkalommal tartott trófeaszemlén 117 agancsot mutattak be, s az állatokat a barcogás idején ejtették el a vadászok.
A cégvezető hozzátette, hogy korábban egy szezonban sem ejtettek el ennyi dámbikát Gúthon.
A legnagyobb dámtrófea 5,4 kilogramm súlyú volt, amely több mint 200 IP-pontot ért. További nyolcnak a súlya ugyancsak meghaladta az öt kilogrammot, 4 és 5 kiló között pedig 46 volt. Az átlagsúly megközelítette a négy kilogrammot.
Az érmes trófeaarány megközelítette a 83 százalékot: 67 arany, 20 ezüst, míg 10 bronzérmes volt.
A vadászaton hét gímbika is puskavégre került, agancsaik átlagsúlya meghaladta a hét kilogrammot. A legnagyobb súlyú 9,35 kiló volt, ami csaknem kétszáz pontot ért.
Szalacsi Árpád hangsúlyozta, hogy a térség meghatározó vadfaja, a dámszarvas mindössze néhány évtizedes múltra tekint vissza a területen. Eddig a hazai és a külföldi vadászok két világrekorder trófeával rendelkező állatot ejtettek el a gúthi erdészetben, továbbá két Edmond Blanc díjast is. Megjegyezte, hogy a kiemelkedő trófeájú bikák sokasága bizonyítja, hogy jó döntés volt a dámszarvasok megtelepítése a körzetben.
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top