Close

Elhunyt Rózsa Milán

Barátai a Facebookon közölték az aktivista halálhírét. Csütörtök este hunyt el.

„Csütörtök este egy nagyon jó embert vesztettünk el Milán Rózsa személyében. Milán régóta küzdött a depresszióval, több alkalommal éppen csak hogy az életet választva. Végül tegnap este egy vonat vetett véget életének, vélhetőleg saját döntéséből. A rendőrség hivatalból vizsgálja az ügyet, több információ egyelőre nem áll rendelkezésre” – írták.

A Hír24 összefoglalója szerint 2012-ben a Magyar LMBT Szövetség (a magyarországi meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű szervezeteket összefogó ernyőszervezet) aktivistájaként felszólalt a Milla (Egymillióan a magyar sajtószabadságért) tömegtüntetésén, 2013-ban az alkotmánymódosítás ellen tiltakozva részt vett a Fidesz székházának elfoglalásán. Mint az Együtt-PM aktivistája vett részt a paksi bővítés elleni tiltakozó akcióban ez év elején (társaival felmásztak a Sándor-palota erkélyére és molinókat helyeztek ki).
Nem sokkal később beszökött az orosz nagykövetség területére, hogy annak bejárata előtt az orosz LMBTQ-közösség elnyomása ellen tiltakozzon. Részt vett az október végi internetadó-ellenes tüntetésen, a Fidesz székházánál őrizetbe vették, két napig fogva tartották.

Rózsa Milán 2011 végén terveiről, elképzeléseiről beszélt a FigyelőNet-nek, a 2012-es EuroGames apropóján. Az interjú itt olvasható.

***

PM: Sosem felejtünk el Milán!

A Párbeszéd Magyarországért Párt közleményében (nekrológjában) kiemeli: „Kevés olyan tiszta lelkű emberrel lehetett találkozni, mint Rózsa Milán. Kevés olyan ember van, akire úgy fel lehetett nézni, mint Milánra. Tudatosan járt a világban. Végiggondolta melyek azok az értékek, amelyek képviseletet és védelmet érdemelnek, és fáradtságot nem ismerve, saját személyében képviselte és védte is ezeket” 

Milán hitt a szólásszabadságban, és teljes szívvel-lélekkel képviselte azt. Hitt a diszkrimináció elfogadhatatlanságában és teljes szívvel-lélekkel képviselte azt. Hitt az esélyegyenlőség fontosságában, és teljes szívvel-lélekkel képviselte azt. Hitt az elesettek és megnyomorítottak megsegítésében és teljes szívvel-lélekkel képviselte azt. Mindig is frontvonalbeli harcos volt, saját testi épségét sem kímélve küzdött azért, hogy egy méltányosabb, igazságosabb, szebb világban éljünk” – írták.

 

hir24.hu, Kalocsai Kinga Facebook-oldala, Párbeszéd Magyarországért Párt közleménye nyomán Hegedűs Gyula Balázs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top