Close

Fujitsu LifeBook NH570: Az otthoni mindenes

A Fujitsu a Siemens-szel való szakítás óta egyre-másra dobja piacra újabb és újabb készülékeit, a belépő szinttől egészen a csúcskategóriáig. Valószínűleg a japánok is tisztában vannak vele, hogy a régi érából a LifeBook név mennyire jól csengett (ez volt a Fujitsu-Siemens üzleti gépeinek családneve), éppen ezért a románc befejezése óta gyakorlatilag minden gépet ezzel a névvel illetnek, amely nem biztos, hogy szerencsés húzás a gyártó részéről.
 

 
Az NH570 személyében egy multimédiás óriást köszönhetünk, amely gyakorlatilag otthoni mindenesnek tekinthető, hiszen felszereltségét elnézve, aligha lehet olyan feladatot találni, amellyel ne birkózna meg. A cég egy általa idáig ismeretlen terepen próbál szerencsét, ugyanis a DTR (DeskTop Replacement – asztali gép helyettesítő) szegmensben eddig soha nem voltak jelen. Az Acer által uralt mezőnyben nem lesz könnyű dolga a gyártónak, ha labdába szeretne rúgni, főleg az Ethos család miatt, de említhetnénk az olcsóbb, kifejezetten jó ár/teljesítmény mutatóval büszkélkedő Aspire modelleket is.
 
 
A felszereltséget tekintve egy percig se érheti szó a ház elejét, tényleg nagyon sok mindent beletettek az óriás LifeBookba. A Blu-Ray író talán túlzásnak tűnhet – bár biztos lesz, aki hasznát veszi –, hiszen a közel 300 ezres végfelhasználói árnak szép nagy részét elviszi csak ez az egy alkatrész. Tekintettel arra, hogy olvasóink úgyis nekünk szegeznék a kérdést (miszerint lehet-e kapni DVD-íróval a masinát), előre közöljük: igen, lehet, nagyjából 40 ezer forintos különbözetre lehet számítani, amikor befutnak azok a változatok is. A Core i5-ös processzoron felül választhatunk még i3-mat vagy még olcsóbb kétmagos Pentiumot, de ha gondoljuk, felfelé is mozoghatunk egészen a négymagos i7-ig. Ha nem ragaszkodunk a kifutó szériás GeForce GT 330M-hez, akkor csak a processzorokba integrált Intel HD Graphics mellett tehetjük le a voksunkat, átmenet nincs. Az eSATA, a Bluetooth, a FireWire, az ExpressCard foglalat mindenképpen dicséretes, az ujjlenyomat-olvasó és a Kensington zár pedig pozitív meglepetés egy nem titkoltan otthoni használatra szánt gépnél. Merevlemezből egyet kapunk, de kérhetjük kettővel is az NH570-et. Ha nem így tennénk, akkor magunk is elvégezhetjük otthon a bővítést a későbbiek folyamán. A 64 bites operációs rendszernek örültünk, az 1 év garanciának már kevésbé. A nagy kapacitású akkumulátorral a cég szerint akár 3 és fél órát is képes működni az óriás masina, ennek is természetesen utána járunk majd.
A nagy LifeBook mellé jó pár DVD-t kapunk, melyek segítségével például el tudjuk végezni a rendszer-visszaállítást (melyhez dokumentáció is jár) is. Ha nem óhajtjuk a gyárilag feltelepített Windows 7-et használni, akkor sincs gond, ugyanis kapunk egy drivereket tartalmazó lemezt is, a harmadik korongon pedig a Cyberlink szoftverek foglalnak helyet. A negyedik lemezen mindössze az ujjlenyomat-olvasóhoz használatos szoftvert és pár biztonsági alkalmazást találunk. A vaskos kézikönyvben gyakorlatilag minden kérdésünkre választ kaphatunk, valamint a nemrég elindult F.É.SZ.E.K. pont szolgáltatásit is igénybe vehetjük, ha elakadnánk. A hatalmas tápegység 120W-os, melynek előnye, hogy a nagy áramerősség miatt kifejezetten gyorsan tölti a nyolccellás akkumulátort.
ipon.hu
 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top