Close

Digitális szabadság nincs biztonság nélkül

Az európai polgárok digitális függőségére figyelmeztetett Herczog Edit az EP plenáris ülésén kedden. Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén tárgyalták többek között a WikiLeaks-botrány európai következményeit az Európai Bizottság elnökének jelenlétében, aki határozott lépéseket ígért az európai polgárok adatainak védelme ügyében.
 

 
A digitális biztonság kérdéseit is érintő vitában Herczog Edit arra figyelmeztetett, hogy bár elkerülhetetlen cél az EU 500 milliós digitális gazdaságának megteremtése, ezzel párhuzamosan digitális függőségünk és a sérülékenységünk is nő. Hogyan tudja garantálni az EU a szabadságot és egyben a biztonságot is ebben az új digitális világban az Unió polgárai számára? – tette fel José Manuel Barroso elnöknek címezve a kérdést Herczog Edit felszólalásában.
 
Barroso elnök szerint a Bizottság tisztában van azzal, hogy digitális függőségben élünk, de ebben a digitális térben is szükség van szabadságra. Az elnök szerint azonban felelős szabadságra van szükség, amely a magánéletet, a magánvagyont is védi. Hamarosan olyan javaslatcsomagot kívánnak benyújtani, amely ennek a szabályozási keretét teremtené meg az EU-ban.
cimkék: EP delegáció, Herczog Edit
mszp.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top