Close

Mobil Távközlés

Sorozat indul ezen túl a technikai fejlődésekről és a jelenlegi okos és modern technikai eszközökről az alábbi témakörökben:

– mobil hálózat, okos telefonok
– számítógépes fejlesztések és a legjobb gépcsaládok
– Internet fejlesztések, lehetőségek

Nálunk is mint más országban nélkülözhetetlenné vált a mobil telefonok használata.
Bő tárház áll rendelkezésünkre a jelenleg kapható és a szolgáltatók által forgalmazott készülékek között az előfizetők igényei szerint, az egyszerű készüléktől kezdve az okos internetezésre alkalmas telefonok között

Sorozat első részében az okos telefonok nálunk kapható típusaival és a technikai fejlesztési hírekkel foglalkozunk.

1. Sorozatban a MOBIL telefonokat mutatom be.
Magyarországon kapható egyik legjobb mobil készülék a Samsung GALAXY S

Minden igényt kielégítő készülék.

Következőben bemutatom a készüléket.

Adatok egy részének felhasználása a www.samsung.com –  ered.

Bemutatjuk a SAMSUNG készülékeket
SAMSUNG GALAXY S
 

  
Hálózat
HSUPA 900/1900/2100
EDGE/GPRS 850/900/1800/1900

Méret
64,2 x 122,4 x 9,9 mm (119 g)

Kijelző
4,0″ WVGA (480×800) 16 millió színű
SUPERAMOLED

Speciális
mDNIe (mobile Digital Maturál Image engine)

Samsung Android 2,1 (Éciair)

Samsung Apps / Android Markét
számtalan letölthető alkalmazás

Social Hub
egyesíti az SNS (Social Network Service),
e-mail és naptár fiókokat
integrált naptár (Google/Outlook)

Android Samsung User interfaee
több lapos kezdőképernyő
hibrid widgetek

Processzor
1 GHz

Akkumulátor (Lithium Polimer, 1500 mAh)

Beszélgetési idő:
2G/max. 768 perc, 3G/max. 391 perc
– készenléti idő:
2G/max. 750 óra, 3G/rnax. 625 óra

Kamera
5.0 MP kamera autofókusszal
önarckép, akciófelvétel, önmagam hozzáadása,
rajzfilm, mosoly felvétele

Videó
HD videolejátszó és -felvevő (1280×720) @ SOfps
kodek: DivX, XviD, MPEG4, H.263Sorenson, H.264, VC-1
formátum: 3gp (mp4), WMV (ASF), AVI (divx), MKV, FLV
Zene
zenelejátszó SoundAlive-val
3,5 mm jack csatlakozó
MP3/AAC/AAC+/aAAC+/OGG/WMA/AMR—
NB/AMR-WB/WAV/MID/AC3/IMY/FLAC/XMF

Memória
8 GB (MicroSD kártyával 32 GB-tal bővíthető)

Android böngésző
Flash Lite 3.1, RSS olvasó

Többérintős Zoom
accelerometer, közelítés érzékelő,
digitális iránytű, fényérzékelő

Integrált e-mail
Gmail
MS Exchange ActiveSync

További tulajdonságok
Layar Reality Böngésző Tele Atlas támogatással
Swype, Write & Go
ThinkFree
Aldiko e-book

 

 

Külföldi hírek a készülékről és a technikai fejlesztésekről
www.samsung.com

mDNIe (mobile Digital Maturál Image engine) technológiáról

„A természet létrehozott DNS-t, de a Samsung kifejlesztett DNIe.” Samsung Electronics bemutatta új „Natural Image” technológia a digitális TV-on Apr 29, 2003 A 29 április 2003
– Digital TVs with new DNIe technology are being put on the world market. – Digitális TV-k új DNIe technológia kerüljenek a világpiacon. DNIe technology can be applied to all digital TV types—LCD, PDP, projection or CRT.- The cleanest and most natural images are produced under all viewing conditions. DNIe technológia alkalmazható minden típusú digitális TV-LCD, PDP, vetítés vagy CRT .- A legtisztább és legtermészetesebb képeket keretében készült minden látási viszonyok. – Samsung, which leads the world market in color TVs, TFT-LCDs, and color monitors, aims to do the same with digital TVs. – Samsung, ami a világpiacon a színes televíziók, TFT-LCD-k, és a színes monitorok, célja, hogy ugyanezt a digitális TV-vel.
Seoul, Korea—April 30th 2003: Samsung Electronics has developed the Digital Natural Image engine (DNIe) that greatly improves the clarity and detail of images reproduced by color TVs. Szöul, Korea-április 30, 2003: A Samsung Electronics kifejlesztette a Digital Natural Image engine (DNIe), hogy jelentősen javítja a tiszta és részletgazdag képeket reprodukálja színes televíziók. The company expects its technology breakthrough to elevate the Samsung brand the top of the rapidly growing world digital TV market. A vállalat arra számít, hogy technológiai áttörés emelheti a Samsung márka a tetején a világ gyorsan növekvő digitális televíziózás piacán.

On April 29, Samsung Electronics held a briefing on the new DNIe technology and digital TV business strategy. Április 29-én, a Samsung Electronics tartott eligazítást az új DNIe technológia és a digitális TV-üzleti stratégia. On display were PDP, LCD, projection and cathode ray tube (CRT) models supported by DNIe, which offers far greater image detail than conventional digital TVs. A kijelzőn volt PDP, LCD, vetítés és a katódsugárcsöves (CRT) modell által támogatott DNIe, mely jóval nagyobb képrészlet, mint a hagyományos digitális TV-k. Samsung Electronics began its research project to improve picture quality back in 1996 and implemented it in stages. A Samsung Electronics megkezdte a kutatási projekt javítják a képminőséget még 1996-ban, és végre is hajtotta azt szakaszokban. The first prototype digital TV with DNIe was ready last December. Az első prototípus digitális TV DNIe kész volt tavaly decemberben. The technology can be used with all types of digital TVs to re-create natural colors that truly please. A technológia alkalmazható minden típusú digitális televíziók újra létrehozni a természetes színeket, hogy valóban kérem. Last year, Samsung sold more color TVs than any other manufacturer, and now the company is ready to do the same in the digital TV market. Tavaly a Samsung eladott több színes televízió, mint bármely más gyártó, és most a cég kész arra, hogy ugyanezt tegye a digitális televíziós piacon.

DNIe technology optimizes the moving picture image and color, while the contrast ratio and fine details are amplified. DNIe technológia optimalizálja a mozgó, kép és szín, a kontraszt arány és a finom részletek erősíthető. These four processes automatically and precisely capture broadcast signals in all formats, from analog to high definition. Ez a négy folyamatok automatikusan és pontosan rögzíteni sugárzott jelek minden formátumban, hogy az analóg HD. This high clarity, high detail image technology provides the best possible picture quality under all conditions. Ez a nagy világosság, a nagy részletességű képet technológia biztosítja a lehető legjobb képminőség minden körülmények között.

Last December, Samsung Electronics completed development of the four processes. Tavaly decemberben, a Samsung Electronics befejezett fejlesztése a négy folyamatok. The next four months were applying the new technology to CRT TVs (29”-32”), DLP projection TVs (43” to 61”), CRT projection TVs (43” to 52”) PDP TVs (42” to 63”) and LCD TVs (32” to 40”) and commercializing the new products. A következő négy hónapban alkalmazó új technológia a CRT televíziók (29 „-32”), DLP vetítés TV (43 „61”), CRT vetítés TV (43 „, 52”) PDP TV-k (42 „és 63”) és LCD TV-k (32 „és 40”), és kereskedelmi forgalomba az új termékeket.

Significance of New DNIe Technology Jelentősége Új DNIe technológia
Samsung Electronics’ high clarity, high detail image technology is the product of a determined effort to improve picture quality. A Samsung Electronics „nagy világosság, a nagy részletességű képet technológia a termék egy határozott erőfeszítéseket, hogy javítják a képminőséget. This approach is far more than a simple picture improvement based on analog signal reception. Ez a megközelítés sokkal több, mint egy egyszerű képjavító alapuló analóg vétel. Rather, the new technology produces complete image quality; any signal input comes out cleaner and more natural. Inkább az új technológia teljes képminőséget és minden jel bemenet jön ki tisztább, természetesebb.

DNIe can completely eliminate blurring from movement or image prolongation. DNIe mely teljesen kiküszöböli a homályos a mozgás vagy a kép meghosszabbítást. A deep contrast A mély kontraszttal
can also be achieved. is megvalósítható. What is more, the finest detail appears sharp, while the vivid natural color is most pleasing to the eye. Mi több, a legapróbb részleteket is úgy tűnik, éles, míg a élénk színeket leginkább kellemes a szemnek.

The Samsung Electronics briefing clearly demonstrated the superiority of the company’s latest technology over conventional technology. A Samsung Electronics tájékoztató egyértelműen bizonyította fölényét a cég legújabb technológia, mint a hagyományos technológiával. The company has received 85 foreign and domestic patents related to DNIe, including a basic technology patent for contrast reproduction. A cég kapott 85 hazai és külföldi szabadalmak kapcsolatos DNIe, beleértve az alapvető technológiai szabadalmat kontraszt reprodukció.

DNIe Technology in a Nutshell DNIe technológia dióhéjban
Samsung’s unique DNIe technology encompasses four functions that analyze all signal input, from analog to high definition, in stages. Samsung egyedülálló technológiája DNIe ölel négy funkciót, hogy elemezzék az összes bemeneti jel, az analóg nagyfelbontású, szakaszokban. The volume of noise in the signal is detected and the signal level is classified according into analog, SD or HD and then optimized accordingly. A kötet a zaj a jelet észlel, és a jelszint szerint csoportosítják át analóg, SD vagy HD, majd optimalizált kell.

Motion Optimizer: Processes Noise More Completely than Ever Before Motion-optimalizáló: Zaj folyamatok teljesebb, mint valaha
This noise processing technology integrates temporal and spatial concepts to ensure clear images even when the motion is very fast. Ez a zaj feldolgozási technológia integrálja időbeli és térbeli fogalmak érdekében, hogy tiszta képet is, ha a mozgás nagyon gyors.

Contrast Enhancer: For a Deeper Contrast Contrast Enhancer: a mélyebb kontraszt
This technology employs a contrast ratio of one million or more and a new algorithm that can reproduce the optimal contrast to provide a deep and rich image quality. Ez a technológia alkalmaz a kontraszt arány egymillió vagy még több, és egy új algoritmust, amely képes reprodukálni az optimális kontraszt, hogy a mély és gazdag kép minősége.

Detail Enhancer: Complete Images, True to the Finest Detail Részlet Enhancer: teljes képet, igaz, hogy a legapróbb részletekig
A vastly improved technology for automatically analyzing the picture signal reproduces images in amazing detail, resulting in more lifelike video. A jelentős mértékben továbbfejlesztett technológia automatikusan elemzi a kép jel képeket mutatott bámulatos részletességgel, ami több életszerű videó.

Color Optimizer: Vivid, Natural Colors Szín-optimalizáló: élénk, természetes színek
The video signals being generated are analyzed and the quantities of reds, greens and blues are calculated to provide the colors most natural to the human eye. A videó jeleket generált elemezzük, és a mennyiségét vörös, zöld és kék számítják, hogy a legtermészetesebb színeket az emberi szem számára.

 

   Samsung Chat

2 Megapixeles kamera
Átfogó közösségi és üzenetküldő szolgáltatások
Sokoldalú zenelejátszó

 

Samsung Chat érintőképernyővel és kicsúsztatható QWERTY billentyűzettel.
Az érintőképrnyő és a QWERTY billentyűzet ötvözése sokoldalúvá és könnyen kezelhetővé teszik a készüléket. Ha írni támad kedved barátaidnak, családodnak, ezt kényelmesen megteheted a praktikus kicsúsztatható QWERTY billentyűzet segítségével. Mindemellett a Touch Wiz érintőképernyős felület kiváló lehetőséget biztosít, hogy kényelmesen navigálj kedvenc mobil funkcióid között. Az online widgetek gyors hozzáférést garantálnak számos online tartalomhoz, ehhez nem kell több, mint egy gyors érintés az alkalmazás ikonján.

 

Kiválóan alkalmas szövegszerkesztésre, e-mailezésre

Értékelni fogod az e-mail, SMS és MMS írás egyszerűségét. A B3410 áttekinthető üzenettárában az üzenetek rendezettsége örömtelivé teszi az olvasást. Ez kimondottan hasznos lehet az aktív közösségi életet élő fiatalok számára. A QWERTY billentyűzet elengedhetetlen kényelmi megoldás az igazi SMS bajnokok számára.


 

 

 

Átfogó közösségi és üzenetküldő szolgáltatások

 

 

 

 Maximális kényelemmel maradhatsz állandó kapcsolatban batátaiddal a B3410 által nyújtott közösségi szolgáltatásoknak, azonnali üzenetküldő alkalmazásnak és Bluetooth kapcsolatbak köszönhezően. Legyen szó fotómegosztásról, egy gyors üzenetküldésről, vagy csevegésről, a B3410-zel bármelyiket egyszerűen és gyorsan megteheted.

 

Hallgasd kedvenc zenéidet menet közben a beépített zenelejátszóval. Bámulatos egyszerűséggel ögzítheted kedvenc dallamaidat az FM rádióból egyetlen gyors gombnyomásra.

2 Megapixeles kamera

Kedved lelheted életképeid megörökítésében a beépített 2 Megapixeles, video rögzítésére is kiválóan alkalmas kamerával. Különösen méltányolni fogod a számos fényképezési módot, funkciót és effektet. A fényképeket akár közvetlenül microSD kártyára mentheted, így tárolásuk és hordozásuk a megszokott
 

                                                

 

2010 évben nagyfokú mobilfejlesztések történtek.
Világszerte több mint 5 milliárd aktív előfizetővel zárulhat a 2010 év, ebből Magyarország közel 11 millió aktív előfizetéssel vesz részt.
Az internetre csatlakozni a mobiltelefonok több mint 2/3 része képes.

A 2010-es éveket a mobil alkalmazások évtizedének nevezik
Az értékesítési és marketing piacon egyaránt hatalmas lehetőségeket rejtenek magukban a
mobiltelefonok.
Magyarországi mobilszolgáltatók nagyon sokféle szolgáltatást tudnak nyújtani az előző
évekhez képest.(Internet és mobil)
Az érintőképernyős telefonok nagyon elterjedtek. Magyarországon még nagyon sokan visszakoznak a használatától.

A mobiltelefonokra történő fejlesztések két csoportra különülnek:

mobil webes alkalmazás fejlesztés; mobil weboldal fejlesztés;
mobil alkalmazás fejlesztés

PC WORD online felmérése szerint
Ön vásárolna érintőképernyős mobiltelefont?

21%      Nem, már van ilyen telefonom
23%      Nem, technikai vagy egyéb aggályaim vannak
29%      Igen, tervezem a vásárlást
27%      Nem, de vennék, ha olcsóbb lenne

                     A világ legkönnyebb érintős mobilja
Balogh Csaba – 2010. október 23. 08:00

A címben lévő kis szlogennel jelentette be T modelljét a moduláris, kis túlzással legószerűen összerakható telefonjairól ismert modu.

                                  

 

 A modu T telefon könnyűségi rekordját állítólag már a Guiness Rekordok Könyve is nyilvántartásba vette. Egy Brew platformos, 2.2 colos érintőkijelzővel szerelt telefonról van szó. A mai igényeknek megfelelően integráltál bele a közösségi szolgáltatásokat, az egyszerű YouTube- és Google-hozzáférést, van benne GPS, 2 gigás memóriája pedig microSD-vel bővíthető.
A telefonhoz kiegészítőként rengeteg dolgot lehet csatlakoztatni. A modu mobilok jellegzetessége, hogy az elő- és hátlapként felhelyezhető burkolatok nem csak látványelemként, hanem funkcióbővítésre is szolgálnak. Így lehet majd hozzáadni 5 megapixeles kamerát, sportoláshoz kiváló segítőtársat vagy éppen QWERTY billentyűzetet.

A modu T „több országban hamarosan piacra kerül”, egyelőre ismeretlen áron. A fellövés után nem sokkal bemutatják androidos modelljüket is, amelyben/-hez már WiFi is lesz.

xpPhone

Forrás: xpphone.com

 
A Windows XP alapokon nyugvó, 4,8 hüvelykes érintőkijelzővel és teljes QWERTY gombsorral szerelt xpPhone lehet a világ legnehezebb mobilja.

         

 

 A készülék 8 tulajdonságát tartja legfontosabbnak a gyártó:

– támogatja a videó chatet (MSN, SKYPE) és a VoIP szolgáltatásokat
– biztonságosan futtatja a tőzsdei szoftvereket
– rengeteg külső eszköz csatlakoztatható
– támogatja a valós idejű navigációt a beépített GPS-nek köszönhetően
– több mint 500 féle audió és videó formátumot ismer a készülék
– lehetővé teszi a banki műveletek biztonságos végrehajtását
– szinkronizálhatjuk adatainkat más számítógépünk Outlookjával.
– minden fajta 3G szabványú hálózat támogatása

Forrás: GSMArena
Ezeken kívül kiemeli még a gyártó a nagyon alacsony energia felhasználást, a mobiltelefon funkciókat, a magas adatbiztonságot, a sokféle mobilszabvány támogatását, a nagy LCD kijelzőt (4,8″) és a gyors kétujjas gépelést.

 

 

  Az ITG xpPhone első felbukkanásakor még olyan információkat lehetett hallani, hogy az ultrakompakt számítógépek kizárólag internetes hanghívások lebonyolítására lesz képes, mára azonban bizonyossá vált, hogy hagyományos GSM vagy CDMA hívások használatára is lehetőség nyílik. A kínai ITG készüléke 4,8 hüvelykes, 480×800 képpontos érintőkijelzőt, teljes QWERTY gombsort, AMD Super Mobile processzort, Windows XP operációs rendszert, 512 MB vagy 1 GB RAM-ot, 8 és 64 GB közötti SSD háttértárat, 30 és 120 GB közötti kapacitású merevlemezt, 1,3 megapixeles kamerát, WLAN, GPS és sztereó Bluetooth modult, GSM, CDMA, HSDPA és HSUPA hálózati támogatást, valamint 5 óra beszélgetést és 5 nap készenlétet biztosító, ismeretlen kapacitású akkumulátort kapott. A gyártó egyelőre nem közölt hivatalos adatokat a jövevény méretével és tömegével kapcsolatban, de egyes becslések szerint 158x75x16 milliméteres és 400 grammos paraméterekre lehet számítani. A várhatóan AT&T, Vodafone és Orange kínálatában is megjelenő vörös, fehér vagy fekete xpPhoen ára egyelőre nem ismert-

 Telefonguru

 

                                  

 

 

 Paraméterek

Frekvenciasáv  HSUPA + GSM 4 band (global roaming)
Telefonkönyv db  dinamikus
Memória MB  8/16/32/64 GB SSD + 30/60/80/120 GB HDD
Memória bővíthetőség  Nincs
Magyar nyelvű menü  Nincs
Flight mode  Van
Operációs rendszer  Windows XP
Készenléti idő óra  120
Beszélgetési idő óra  5
Súly g  400
Méret mm  N/A
Akkumulátor  Li-Pol
Kijelző pixel  WVGA (480*800)
Színes kijelző  TouchScreen
Színárnyalatok száma db  256k (18 bit)
GPRS  Van
EDGE  Van
Generáció  3,7G
WAP  Pocket IE
EMS  Mobile OutLook
MMS  Van
Infraport  Nincs
Bluetooth  v2,x
WLAN  g/b
Blackberry  Nincs
Vibra jelzés  Van
Kihangositás  Van
Hanghívás  Nincs
Hangjegyzet  Van
Csengőhang letöltés  Van
Dallamszerk.  Nincs
Polifonia  MIDI
MP3  Windows Player
Rádió  Nincs
Kamera  CMOS
Kamera felbontása  1,x Mpixel
Video  Windows Player
GPS  a-GPS
Java  MIDP
Push to Talk  Nincs
RotaS  Van
TV be vagy kimenet  only output
Brand  SmartPhone
Limited Edition  Nincs
Egyebek  QWERTY keyboard
SAR  N/A
Státusz  Aktív (Megvásárolható)

Rátértünk a Kínai telefonokra.

Ezek a mobilkészülékek olcsóbban megvásárolhatók és egy nagy előnyük van, hogy a legtöbb
Típusban a TV be van építve és nem kell a szolgáltatónál előfizetni.
Sajnos csak analóg rendszerű a vételi lehetőség.

                                            FT-08 Dual Sim mobiltelefon

 Hálózatok:
– GSM 850/900/1800/1900 MHz (Quad-Band)
– DualSim (kétkártyás) Mindkét kártya egyszerre működik és NEM kell köztük váltani (online sim)
Fizikai adatok:
– Súly: 145g
– Méretek: 117x56x20mm

Kijelző:
– 2.8″ érintő képernyő
– 160ezer színű QVGA LCD, 240×320 pixel

Üzenetkezelés:
– GPRS
– MMS
– SMS
– hosszúszöveges SMS küldés
– csoportos SMS küldés
– 250 személy tárolása a telefonkönyvben, 1000 a memóriakártyán

Memóriakezelés:
– 8 GB-ig bővíthető memória (microSD)

Kapcsolatok és adatátvitel:
– Bluetooth 2.0 (mindkét kártyán működik)
– USB 2.0
– GPRS
– WAP 2.0

Hang és zene:
– Hangfelvevő és lejátszó
– Mediafájlok kezelése
– Beépített hangszóró
– MP3 csengőhangok, polifónikus (MIDI) csengőhangok (64 csatorna)
– MP3, MP4, stb. lejátszás, equalizer
– MP3 lejátszás a háttérben támogatott
– FM rádió (headset nélkül működik)

Képkezelés:
– kamera által készített kép maximális mérete: 1600×1200 pixel
– Videofelvevő
– Videólejátszó
– JPG, GIF, stb. olvasás
– 3GP/MP4 lejátszását támogatja teljes képernyős módban, előre tekerés és pillanat állj funkció

Akkumulátor:
– 1200 mAh

Extra funkcók:
– Dual SIM (kétkártyás, mindkét kártya egyszerre működik)
TV:
– Analóg rendszerű
– Előfizetés nélkül fogható a jel
– Kihúzható antenna
– Csak megfelelő jelerősség esetén fogható minden csatorna

Egyéb:
– Kártyafüggetlen
– USB töltő
– Magyar nyelvű leírás
– Naptár
– Teendők kezelése
– Ébresztőóra
– Számológép
– EBook
– Stopper óra
– Pénznem váltó
– Regző mód, néma mód
– Processzorok száma: 1
– Teljes MAGYAR nyelv

A doboz tartalma:
– 1 db mobiltelefon
– 1 db töltő (110-230V)
– 2 db akkumulátor
– 1 db USB adatkábel
– 1db Stylus ceruza
– 1 db headset
– AJÁNDÉK autós töltő!

FSG-03 (fekete) Dual Sim mobiltelefon

 – A GPS szoftver csomag magyarország térképet is tartalmaz!

 

Hálózatok:
– GSM 850/900/1800/1900 MHz (Quad-Band)
– DualSim (kétkártyás) Mindkét kártya egyszerre működik és NEM kell köztük váltani (online sim)
Fizikai adatok:
– Súly: 117g
– Méretek: 110x60x15mm
Kijelző:
– Érintő képernyő
– Billentyűzet írási mód

Üzenetkezelés:
– GPRS
– MMS
– SMS
– Hosszúszöveges SMS küldés
– Csoportos SMS küldés
– 500 személy tárolása a telefonkönyvben
Memóriakezelés:
– 16 GB-ig bővíthető memória (microSD)
Kapcsolatok és adatátvitel:
– Bluetooth 2.0 (mindkét kártyán működik)
– USB 2.0
– GPRS
– WAP 2.0
– JAVA
– GPS
– WIFI
– OPERA
– MSN
– FACEBOOK
Hang és zene:
– Hangfelvevő és lejátszó
– Mediafájlok kezelése
– Beépített hangszóró
– MP3 csengőhangok, polifónikus (MIDI) csengőhangok (64 csatorna)
– MP3, MP4, stb. lejátszás, equalizer
– MP3 lejátszás a háttérben támogatott
– FM rádió (headset nélkül működik)
Képkezelés:
– Képfelbontás:1280×1024
– 2db beépített fényképező villanó lámpával
– Videofelvevő
– Videólejátszó
– JPG, GIF, stb. olvasás
– 3GP/MP4 lejátszását támogatja teljes képernyős módban, előre tekerés és pillanat állj funkció
Akkumulátor:
– 1000 mAh
Extra funkcók:
– Dual SIM (kétkártyás, mindkét kártya egyszerre működik)
– Internet böngésző
TV:
– Analóg rendszerű
– Előfizetés nélkül fogható a jel
– Kihúzható antenna
– Csak megfelelő jelerősség esetén fogható minden csatorna
Egyéb:
– Kártyafüggetlen
– USB töltő
– Magyar nyelvű leírás
– Naptár
– Teendők kezelése
– Ébresztőóra
– Számológép
– EBook
– Világóra
– Valuta váltó
– Regző mód, néma mód
– Processzorok száma: 1
– A GPS szoftver csomag magyarország térképet is tartalmaz!
– Magyar nyelvű menü
A doboz tartalma:
– 1 db mobiltelefon
– 1 db töltő (110-230V)
– 2 db akkumulátor
– 1 db USB adatkábel
– 1db Stylus ceruza
– 1 db headset
– AJÁNDÉK autós töltő!

Dr.Dárdai Árpád

                                        Mobil Távközlés, Mobil Internet

Bevezetés

Ultrarövid hullámú    rádiótelefon-technika    a    távközlésnek    az    utóbbi    években    a
dinamikusabban fejlődő ágazata. A rádiótelefon-technika, vagy másként a mobil- telefónia
fejlődésével, elterjedtségével, népszerűségével talán csak az Internet vetekszik, de az utóbbi
években   a   távközlés   e   két  területe   egyesül,   integrálódik   is,   további   újszerű,   hatékony
.szolgáltatásokat és alkalmazási területeket nyújtva a felhasználóknak. Miként az Internetről, a
mobil telefóniáról és szolgáltatásairól is elmondható, hogy az emberek minden rétege, csoportja
imára  előnyös,   fontos,  hasznos:   fiatalok  számára,  mert  a  kommunikációs,  tanulási  és
szórakozási elvárásaiknak megfelel; dolgozóknak, menedzsereknek, mert munkájukat segíti;
idősek számára, mert kapcsolataikat, biztonságukat erősíti.
Vezeték nélküli alkalmazások elterjedésének és a mobil előfizetők számának rohamos .lésének vagyunk tanúi, ami bizonyítja, hogy a mozgó rádiótelefon hálózatoknak a korszerű távközlésben fontos szerepe van. A cellás rádiótelefon rendszerek igen jelentős technikai   és   technológiai   előrelépést  jelentenek,   további   új   szolgáltatási   lehetőségeket eredményezve,   így   többek   között   egyre   fontosabbá   válik   az   Internet   alkalmazások   és felhasználások hozzáférése a cellás rádiótelefon-rendszereken, és a mobil Internet, ill. a cellás Internet nagyarányú elterjedése.  A mobilitás  a távközlésben,  a számítástechnikában, és a távközlési és a számítástechnikai alkalmazásokban a mindennapok szükségletévé vált. A cellás mobil távközlési technológia, amely a fejlett modulációs és hozzáférési eljárásokra, hálózat-, a kapcsolás-, az átvitel-, a számítás- és a rádiótechnika, a fejlett IC gyártás és az informatika kombinációjára és egyesítésére épül, a fejlett távközléssel rendelkező országokban •az alkalmazás és a további rohamos fejlődés stádiumában van. A cellás hálózatok jelenlegi következő generációi, a második és harmadik, majd a negyedik generációs mobil távközlési .mobil Internet rendszerek (2G, 3G, 4G) teljesen digitális megoldásúak és sokoldalú, fejlett közlési és informatikai szolgáltatásokat nyújtanak a felhasználóknak.
nyilvános  cellás  rendszerek  említett generációiban  a  távbeszélő  szolgáltatás  mellett megjelentek az integrált vonal- és csomagkapcsolt adatátviteli és az intelligenshálózati (ÍN), valamint az ISDN szolgáltatások, továbbá az Internet és egyéb informatikai alkalmazások. A cellás szerkezetű digitális rendszerek nem elszigetelt speciális célú mobil rádióhálózatok, hanem nyilvános távközlő hálózat integráns részeként jó minőségű vezeték nélküli hozzáférést tesznek Ehetővé  az  ÍN,   ill.   a  PSTN/TSDN  nyilvános  kapcsolt távbeszélő  hálózathoz,  vagyis  az intelligens  hálózati,  illetve az  integrált  szolgáltatású  digitális távközlő-hálózathoz.  Fontos tény,   hogy   a   rendszerekben   egyre   elterjedtebbek   a   csomagkapcsolt   technikák, eben ilyen technikát alkalmaz az Internet is. Egyre nagyobb a szerepe a mobilitásnak is, mely az előfizetők és felhasználók kötetlen mozgását teszi lehetővé a távközlési és Internet szolgáltatásokhoz való mind fejlettebb hozzáférés mellett.
l   nyilvános,  zárt  és  helyi   felhasználású   mobil   hálózatokat  a Nemzetközi  Távközlési -_. épület (ITU – International Telecommunication Union) keretében működő (ITU-T és ITU-ÍN és PSTN/ISDN-re vonatkozó irányelvei és koncepciója szerint dolgozták ki. Ilyen szabvány a digitális GSM (Global System fór Mobile Communications) szabványrendszer, és a rabbi koncepciók és rendszerek, mint az UMTS (Universal Mobile Telecommunications em)    is,    amely    a    harmadik    generációs    (3G)    IMT-2000    (International    Mobile feiecommunication 2000) rendszercsaládba tartozik, amelynek elnevezése utal a 2000. évre, és utána következő évek távközlésének rohamos fejlődésére.
A fejlett nyugat-európai országokban a fentieknek megfelelően széleskörűen alkalmazzák az Internetet és az IP protokollt, és megtörtént a páneurópai digitális mozgó távközlési hálózatok kialakítása, majd törekvések azok IP alapokra helyezésére. A vonatkozó kutatás-fejlesztési és szabványosítási munkákat az IETF (Internet Engineering Task Force, Internet szabványosító csoport) és a 3GPP (3rd Generálion Partnership Project, harmadik generációs rendszereket kidolgozó projekt) keretében végezték, összhangban az Európai Postai és Távközlési Értekezlet (CEPT – Conference of European Post and Telecommunication), majd az Európai Távközlési Szabvány Intézet (ETS1 – European Telecommunication Standard Institute) irányelveivel, koordinációjával. Az említett projektek és szervezetek munkája keretében a fejlett mobil és vezeték nélküli rendszerek fejlesztését, elterjedését, megvalósítását segítő további rendszerek, alrendszerek is kialakultak, ilyenek, pl. a GSM-GPRS és az EDGE technológiák, a fejlett BRAN, WLL, és WLAN megoldások, valamint a Bluetooth, és az ad hoc rendszerek.
A digitális mobil távközlési rendszerek az ISO (International Standard Organisation, Nemzetközi Szabványosítási Szervezet) ajánlásait és előírásait is követik, így a GSM és az UMTS kialakítása és struktúrája követi a ISO-OSI (Open Systems Interconnection, nyitott hálózatok összekapcsolása) modellt, de ezek a rendszerek integrálhatják más protokoll architektúrák elemeit, vonásait is, mindenek előtt az Internet, a TCP/IP hatásait. A távközlési rendszerek bevezetési, üzemeltetési, fejlesztési és együttműködési feladatait jól segítik az egyes rendszerekhez kialakult MOU (Memorandum of Understanding) együttműködési szervezetek is (GSM-MOU, TETRA-MOU, Mobitex-MOA, stb.).
Az említett intézményekhez, hálózathoz, szervezetekhez – figyelemmel a nálunk létesített vagy várható rendszerekre – Magyarország is csatlakozott, és őrs/águnkban GSM és DCS hálózatok is létesültek. Igen fontos ezért az ITU, az ISO, a CEPT és az ETSI keretében kidolgozott és ezeknek megfelelően létesített, továbbá az Internet vagy Internet jellegű protokollokkal működő rendszerek alapjainak, a rendszerek ide vonatkozó előírásai alapelveinek és a kapcsolódó hálózatoknak, szolgálatoknak és szolgáltatásoknak áttekintése.
Végül megemlítjük, hogy a mobil távközlés, mint élvonalbeli technológia, kölcsönhatásban más távközlési, számítástechnikai, áramkörtechnológiai, szolgáltatási és alkalmazástechnikai szakmai és tudományos ágakkal, jelentősen hozzájárul a távközlés és többek között az Internet és a multimédia fejlődéséhez, újszerű hálózati tulajdonságok és szolgáltatások megjelenéséhez. Ilyen, pl., a hatékony és biztonságos mobilitás, a mobil IP, a cellás IP fejlődése, kialakulása. De a mobil távközlésnek köszönhető új tudományágak, számítástechnikai szakterületek megjelenése is, mint pl., a mobil számítástechnika.
E könyv célja a rádiótelefon, ül. mobil rendszerek, valamint az Internet, a mobil Internet és a kapcsolódó tématerületek – így a rendszerkialakítási, -tervezési, -üzemeltetési, -kapcsolódási, -csatlakozási, alkalmazási és a felhasználói ismeretek – áttekintése. A könyv a mobil távközlő-rendszerek és a mobil, ül. a cellás Internet alapjait is ismerteti, így foglalkozunk a cellás rendszerek alapelveivel, továbbá a legfontosabb modulációs és kódolási ismeretekkel. A kön\\ összefoglalja a mobil Internet, és a mobilitás fontosabb kérdéseit, valamint a jelenlegi és a következő években megjelenő mobil távközlési rendszereket és alkalmazásukat, így az UMTS-t és alkalmazásait is.

Köszönettel az Internet olvasóknak akik remélem, hogy továbbiakban is követik
azokat a műszaki újdonságokat melyeket a nagyvilág fejlesztéseiről közlünk.
A sorozat a mobil okostelefonok kiemelkedő típusaival foglalkozik.
Továbbiakban  a legjobb számítógépek és szoftverekkel foglalkozunk és az Internet
fejlesztések legújabb verziókkal.

Karácsony Vilmos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top