Close

Obama: Magyarország rendíthetetlen barát

Külön üzenetben üdvözölte a magyar népet az 1956-os forradalom 54. évfordulója alkalmából szombaton Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke.

A Fehér Ház üzenetében az amerikai elnök hangsúlyozta, hogy a magyar nép zsarnokság elleni harca nem 1956 októberében kezdődött, és nem is akkor fejeződött be. A magyar forradalom hosszan tartó hatásai egész Kelet-Európában előrevitték a szabadság ügyét, eljuttatva a szabadság fényét az elnyomás legsötétebb szegleteibe – értékelte Barack Obama

„Az évforduló alkalmából elismeréssel adózunk Magyarország szuverén nemzetként megtett útja, valamint a népeink és országaink között kialakult kötelékek előtt” – hangsúlyozta az amerikai elnök, hozzátéve, hogy Magyarország továbbra is rendíthetetlen barát és megbecsült NATO-szövetséges.

Barack Obama emlékeztetett arra is, hogy számos amerikai magyar járult hozzá az Egyesült Államok erősödéséhez és jólétéhez. Az amerikai magyarok ezt a tevékenységüket az élet minden területén ma is folytatják, miközben őrzik büszke hagyományaikat – hangsúlyozta az amerikai elnök, aki az évforduló alkalmából legjobb kívánságait tolmácsolta a magyar népnek.

 

Forrás: fidesz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top