Close

XXVIII. Jász Világtalálkozó Jászjákóhalmán

Huszonkét év után ismét Jászjákóhalmára hív Lehel kürtje június 21-23 között a XXVIII. Jász Világtalálkozóra. A nagyszabású eseményt a hagyományoknak megfelelően a házigazda település a Jászok Egyesületével közösen rendezi.

A világtalálkozó ünnepélyes megnyitója péntek délután lesz. Ekkor nyílnak meg a kiállítások, átadásra kerül a Jászok Nagykönyve, amit templomi koncert követ. Este a Jászság Népi Együttes lép fel.
Szombaton zenés ébresztővel indul a nap, majd a jász települések színpompás felvonulása következik a díszünnepség helyszínére, a Szt. József térre. A díszünnepségen adja át a Jászságért díjat dr. Dobos László, a Jászok Egyesületének elnöke, majd ünnepélyes ceremónia keretében, három ágyúlövéssel köszöntve beiktatják az új jász kapitányt. Délután hagyományőrző művészeti csoportok műsora, a Budapesti Operettszínház művészeinek gálaműsora, este R-Go koncert és utcabál várja az érdeklődőket.


A jászok főpapi szentmiséjét vasárnap celebrálja dr. Ternyák Csaba egri érsek a Szt. Jakab katolikus plébániatemplomban. A zárónap többi rendezvénye a gasztronómia és a sport körül forog. Lesz jászsági ételek főzőversenye, jászsági pálinkamustra, jászsági népi játékok olimpiája. A záróünnepség után Zséda koncertjével búcsúzik a világtalálkozó.


Mindhárom nap kísérőprogramként Jász utca- kézműves-és kirakodóvásár, gyereksarok is várja az odaérkezőket. Szombaton kisvonat szállítja vendégeket a településen belül, megkönnyítve az egyes rendezvényhelyszínek elérését. A világtalálkozó minden programja ingyenes! A bájos Tarna-parti település legegyszerűbben a 31-es főúton érhető el. Legyen Ön is Jászjákóhalma vendége!
Részletes információ: https://jaszjakohalma.hu

Szöveg és kép: Bognár Mária

Shares
scroll to top