Close

Megnyílt az Utazás kiállítás 2023

Megnyílt a 45. Utazás kiállítás és a 31. Budapest Boat Show a Hungexpo Budapest Kiállítási és Kongresszusi Központban, ahol harminc ország száz kiállítója várja az érdeklődőket február 23 és 26. között.


A kiállítás igazgatója, Tihanyi Klára a megnyitón arról beszélt, hogy az utazás jelentősége az internet korában sem csökkent. A rendezvény elmúlt 45 éve során legfeljebb annyi változott, hogy felértékelődött az aktív turizmus, így ma már nem az országhatárok, hanem a személyes teljesítmény határainak átlépése az igazi kihívás.

A kiállítás belföldi díszvendége, a BalatonBIKE365 – Bringázz egész évben a Balaton környékén! Emellett háromezer négyzetméteres e-bike-tesztpálya is épült a Hungexpo A pavilonjában. A tesztpálya az Utazás kiállítás teljes nyitvatartási idejében üzemel és ingyenesen kipróbálható, valamint a használatához a kiállítók bukósisakokat is biztosítanak.


A kulturális díszvendég idén a Liget Budapest Projekt, amely a tavaly megnyílt Magyar Zene Házával és a Néprajzi Múzeum épületével, új színt visz Európa kulturális turisztikai kínálatába.


A kiállítás külföldi díszvendége, az egzotikus úticél, Madagaszkár. A szigetország rendkívüli látványosságokkal és sokszínű idegenforgalmi kínálattal várja a vendégeket, Magyarországhoz pedig különleges kapcsolat fűzi, hiszen a híres utazó, Benyovszky Móric fontos szerepet játszott a 18. századi Madagaszkáron, emlékét utcanevek őrzik a mai napig.


A kiállításon most először egy fesztivál szigetet is kialakítottak, ahol több hazai fesztivál is bemutatkozik: a Balaton Sound, a Sziget Fesztivál, a Gourmet, a Művészetek Völgye, a Gyerek Sziget, a Kerekdomb Fesztivál.
Visszatért a Karaván Szalon is 45 lakókocsival, lakóautóval, és a látogatók megismerkedhetnek a hajózás szépségeivel a kiállítással egy időben megrendezett Budapest Boat Show-n. Magyarország legnagyobb hajókiállítása 100 motoros és elektromos hajót vonultat fel számos kapcsolódó ruházat, felszerelés és szolgáltatás mellett.
Szöveg és kép: Bognár Mária

Shares
scroll to top