Close

Angkor ízei

A legjobb ázsiai szakácskönyv („The Best Asian Cookbook”) címet nyerte el a párizsi Gourmand World Cookbook versenyen a kambodzsai „Taste of Angkor”.  
A francia Edouard Countreau által 1995-ben alapított díj célja kulináris ismeretek terjesztése világszerte és egyes kultúrák megismertetése a kérdéses régió hagyományos ételei alapján. 2021-ben 198 országból 2000 szakácskönyvvel neveztek a résztvevők.
A nyertes szakácskönyv 38 receptet tartalmaz és a hasznos gyakorlati tanácsokon kívül részletesen kitér azokra az alapanyagokra, amelyek csak Kambodzsában kaphatók, de helyettesíthetők más országokban fellelhető anyagokkal is anélkül, hogy megváltoztatnák az ételek tipikus ízvilágát. Az ezer éves khmer konyha specialitásait magában foglaló szakácskönyv unikumnak számít a nemzetközi kulináris világban – hangsúlyozta Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztériumának magyarországi és kelet-európai képviselője.


A kiadvány a királyság kulturális diplomácia szerves része, amely a Kambodzsai Külügyminisztérium gondozásában jelent meg. A szakácskönyvet ajándékként megkapják a Kambodzsába akkreditált diplomáciai képviseletek is.

Shares
scroll to top