Close

Libalak a Budakeszi Vadasparknak

Tágasabb és korszerűbb otthont kaptak a Budakeszi Vadasparkban lakó házi ludak és pézsmarécék. A takaros házikó két fallal elválasztott részből áll, melyben több pihenő- és fészkelőhelyet alakítottak ki, amit a madarak napközben pihenésre, hűsölésre vagy melegedésre is használhatnak.


A Kárpát-medence őshonos vad- és házi állatait bemutató Budakeszi Vadasparkban az idei évben számos fejlesztés valósulhatott meg. Új madárröpdék épültek, színes fajleíró táblák készültek, továbbá izgalmas játékok kerültek elhelyezésre a Vadaspark lombos erdővel borított területén. Ősszel a házi ludak új otthonának megépítésére is sor került, ami az Atlasz Mérnökiroda Kft. felajánlásának köszönhetően valósulhatott meg.
A tágasabb és korszerűbb libalak megtervezése és kivitelezése közös, szakmai egyeztetések alapján zajlott, melynek eredményeképpen az állatok igényeinek teljes mértékben megfelelő kényelmes ól készült el.

Budakeszi Vadaspark – fotó Surányi Linda


A különálló ház a Parasztudvarban kapott helyet, amit kilenc liba és négy pézsmaréce vehetett birtokba. A takaros házikó két fallal elválasztott részből áll, melyben több pihenő- és fészkelőhelyet alakítottak ki, amit a madarak napközben pihenésre, hűsölésre vagy melegedésre is használhatnak. A biztonságos és nyugodt éjszakai pihenésről pedig a zárható ólajtó és a folyamatos friss levegőt biztosító szellőzőnyílások gondoskodnak.
Az új helyükre költözött állatokat a Budakeszi Vadasparkba érkezők már meglátogathatják.
A házi ludak életével a Budakeszi Vadaspark képzelt állati interjúja segítségével is megismerkedhetünk, amely az alábbi oldalon olvasható:
https://budakeszivadaspark.hu/interju-miss-februarral-guzival-a-haziluddal/
Forrás: Budakeszi Vadaspark

Shares
scroll to top