Close

Ikarusok a Volt egyszer egy Északi Járműjavító c. kiállításon


Számos legendás Ikarus buszt állít ki a Közlekedési Múzeum augusztus 28-án és 29-én 12:00 és 19:00 között új otthonában, a X. Kőbányai út 30. szám alatt található Északi Járműjavítóban. Busz- és vonat rajongóknak kötelező program! Az eseményen számos legendás Ikarus autóbuszt nézhetnek meg a látogatók, illetve nosztalgia utazás is lesz.


Először láthatja a közönség a Közlekedési Múzeum gyűjteményfejlesztési programja keretében restaurált legújabb járművét, egy Ikarus 66-ost, népszerű nevén Farost!
A kiállított járművek között látható lesz továbbá a gyár exportsikereit megalapozó Ikarus 311-es, valamint egy 211-es – mindkét jármű a múzeum tulajdona. Látható lesz továbbá egy Volkswagen LT 55 teherautó alvázára épített városi midibusz típus, egy 521-es, egy Ikarus 60-as és egy Ikarus 260-as, továbbá egy Ikarus E15-ös, egy Ikarus 521-es a BKV Zrt. jóvoltából, továbbá egy Ikarus 266-os és egy Ikarus 55-ös, amelyeket a Volánbusz Zrt. bocsát rendelkezésre. Ezen kívül a Közlekedési Múzeum kiemelt partnere, az Aeropark kiállítóhelyet működtető Légiközlekedési Kulturális Központ muzeális Ikarus autóbuszai is jelen lesznek a szombati napon, nevezetesen az Ikarus 250 Malév, az Ikarus 350 Malév és a Magyar Honvédség Ikarus 250 vezérkari tárgyalóbusza. És végül, de nem utolsósorban egy Ikarus 620-as a Lanta Kft. felajánlásából.
A programon normál megváltott belépőjeggyel lehet részt venni, amelyet online a https://jegy.kozlekedesimuzeum.hu/ címen lehet megvenni, illetve a helyszínen is kaphatók jegyek.
Forrás: Közlekedési Múzeum

Shares
scroll to top