Close

Jótékonysági futóverseny és családi nap a Budakeszi Vadasparkban

Szeptember 4-én, szombaton „Fuss, Forest!” néven rendez jótékonysági futóversenyt a Budakeszi Vadaspark a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel, az Örökerdő Alapítvánnyal és a CoffeeRun-nal együttműködésben. A versenyen gyermekek és felnőttek, hobbi és profi futók is indulhatnak. Így egyúttal az új mosómedve-kifutó megépülését támogathatják, mert a nevezési díjakból befolyó teljes összeget erre a célra fordítják. A Vadasparkba látogatók pedig a családi nap keretében ismeretterjesztő, látványos és interaktív programokon vehetnek részt

A terepen, friss levegőn, erdőben sportolás virágkorát éli. A főváros környéki erdők számos kikapcsolódási lehetőséggel kecsegtetnek és egyre többen vannak, akik a Budai-hegyek emelkedőit futva szeretnék meghódítani. A Budakeszi Vadaspark első ízben tavaly rendezte meg a nagy sikerrel debütált terepfutó versenyét, amelyre idén szeptemberben ismét sor kerül.
A jótékonysági futás célja az egyéni sportteljesítményen túl a Vadasparkban élő két mosómedve számára egy tágasabb és korszerűbb kifutó megépítése. Az új otthonnal nagyobb élettér jár, valamint az állatok fizikai és mentális egészségét támogató környezetgazdagítási elemek, mint például medence, mászókák, egyéb játékok és berendezési tárgyak elhelyezésére nyílik majd lehetőség.
A nevezéssel minden induló hozzájárul a vadasparki mosómedvék új kifutójának megépüléséhez, így támogatva az állatok mindennapi jólétét.

Hét távon a Budai-hegyek ölelésében
A futóversenyen kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a számukra megfelelő távot. A 350 méter hosszú Süni és a Mosómaci futamok az óvodások és a kisiskolások versenye, míg az Aranysakál 2000 méteres futamára a felső tagozatos diákok jelentkezhetnek.
A nagyobb és edzettebb futók három, frissítőpontokkal ellátott távon, a Budakeszi Vadaspark körüli erdőkben mutathatják meg rátermettségüket. A leghosszabb táv a 21 km-es Hiúz félmaraton, ahol a versenyzők a Budai-hegyek páratlan szépségével és hangulatával is találkozhatnak. Ezen kívül a 4 km hosszú Tűzróka és a 11 km-es Vadmacska futamra is lehet nevezni.
Az egyéni versenyszámok mellett a Farkasfalka futamra a családok jelentkezését várják a szervezők.
A Fuss, Forest! Jótékonysági Futóversenyre az Erdei Futás hivatalos oldalán lehet nevezni, augusztus 28-áig.

Mosómedve tréning és interaktív programok
Szeptember első szombatján azoknak is érdemes a parkba látogatni, akik szórakoztató, természetközeli kikapcsolódásra vágynak. Ugyanis a nap folyamán sor kerül egy mosómedve tréningre, ahol Salamon előadja legújabb trükkjeit. A nagyközönség előtt pedig elsőként mutatkozik be Gordon, a Vadaspark új mosómedvéje is. Mindemellett a mosómedvék életével interaktív és izgalmas játékok segítségével lehet megismerkedni.

Adományozni máshogy is lehet
Akinek fontos a mosómedvék ügye és az állatok mindennapi boldogsága, jóléte, az máshogy is hozzájárulhat a mosómedve-kifutó megépítéséhez. A Budakeszi Vadaspark adománygyűjtésén már egy fagyi árával is segíthetjük a projekt megvalósulását.
A támogatásokat a Budakeszi Vadaspark hivatalos bankszámlaszámára lehet elküldeni.
A Budakeszi Vadaspark a beérkezett adományokat és a futóverseny bevételeit 100%-ban az új mosómedve-kifutó megépítésére fordítja. A gyűjtés előrehaladását a felhívás hivatalos oldalán folyamatosan nyomon lehet követni. A Vadaspark minden segítségnek nagyon örül és számít az állat- és sportbarátok támogatására.
A Budakeszi Vadaspark és az adománygyűjtés hivatalos honlapja:
https://budakeszivadaspark.hu/adjuk-ossze-egyutt-sikerulhet/
Az Erdei Futás hivatalos honlapja:
https://erdeifutas.hu/
A Fuss, Forest! Jótékonysági Futás Facebook eseménye:
https://www.facebook.com/events/196693138663197

Forrás: Budakeszi Vadaspark

Shares
scroll to top