Close

VIDEÓ: Váci terepmotoros csapat segíti a látássérültek integrációját

A váci illetőségű Laller Racing Dakar Team mára szakágának és a hazai off road világnak egyik legeredményesebb résztvevőjévé vált, de a Horváth Lajos „Laller” által irányított csapat nem csupán a versenypályákon hívja fel magára a figyelmet. 

Laller olyan, mint a jó kisdobos, ott segít, ahol tud: legutóbb például egy, a látássérültek esélyegyenlőségét támogató eseményen vállalt fővédnöki szerepet. Ez volt a Mozdulj! Közhasznú Egyesület által szervezett X. Balatonkerülő Tandemtúra, amelyet a csapatvezető 112 darab egyedi kerékpárosmezzel támogatott:

„Öröm volt látni azt a sok-sok boldog és kiegyensúlyozott arcot a tandem bicajokon, és nagyon örülök, hogy ehhez a nemes küldetéshez a Laller Racing Dakar Team is hozzá tudta tenni a magáét. Viccesen azt mondanám, hogy én vagyok legboldogabb csapatvezető, hiszen újabb 112 versenyző öltötte magára az egyesületünk színeit. De komolyra fordítva a szót, nagyon fontosnak tartom, hogy felhívjuk a körülöttünk élők figyelmét arra, hogy figyeljünk oda hátrányos helyzetben lévő embertársainkra. Együtt, egy kis empátiával áthidalhatók, feloldhatók azok a nehézségek, amelyekkel egy látássérült ember nap, mint nap találkozik. 

A videó a linkre kattintva tekinthető meg!

A cél, hogy mindenki teljes életet élhessen, és én hiszek abban, hogy ez közösen megvalósítható! Amit mások esetleg gyengeségként, ne adj isten, fogyatékként látnak, az számomra az iszonyatos lelki erő szinonimája. Őszintén megvallva én magam is rengeteget tanultam és tanulok ezektől a srácoktól: azokkal a kihívásokkal, amelyeken mi csak a versenyeken találkozunk, ők minden egyes nap megküzdenek, és velünk ellentétben minden egyes napon le is győzik őket. Az idei bringatúra szimbóluma egy fektetett 8-as, amely az esélyegyenlőség megteremtésének végtelen lehetőségeit jelképezi. Erre szeretnénk felhívni a figyelmét: minden nap tehetünk valamit azért, hogy a fogyatékkal élő embertársainknak jobb hely legyen ez a világ!” – nyilatkozta Horváth Lajos, akinek a „tandemes csapata” sikeresen, baleset nélkül abszolválta a Balaton megkerülést.

Shares
scroll to top