Close

Az MSZP elfogadta Karácsony Gergely ajánlatát

Budapest, 2017. december 9. Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke (j3), valamint a Magyar Szocialista Párt (MSZP) vezetői, Molnár Gyula pártelnök (k) Korózs Lajos (b) és Bangóné Borbély Ildikó (b3) elnökségi tagok, Gőgös Zoltán elnökhelyettes (b2), Kunhalmi Ágnes budapesti elnök (j2) és Hiller István választmányi elnök (j) az MSZP programbemutató nagygyűlésén 2017. december 9-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Az MSZP elnöksége támogatja, hogy Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke legyen a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje – közölte az MSZP elnökhelyettese kedden az MTI-vel a sajtóhíreket megerősítve.

Gőgös Zoltán azt mondta, az országos elnökség hétfőn „elsöprő” többséggel fogadta el Karácsony Gergely ajánlatát.
Az elnökhelyettes hangsúlyozta, az MSZP továbbra is közös egyéni képviselő-jelölteket, közös listát és közös miniszterelnök-jelöltet szeretne a baloldalon.
Az elnökség döntésére figyelemmel folytatják a tárgyalásokat a választási együttműködésről – közölte.
Elmondta, Karácsony Gergelyt – aki Zugló polgármestere is – alkalmasnak tartják arra, hogy vezesse a baloldal kampányát és miniszterelnök legyen.
Gőgös Zoltán szólt arról is, hogy a Párbeszéd politikusa hétfőn Kunhalmi Ágnessel, az MSZP választási kampányfelelősével, a szocialisták kampányának arcával hétfőn Miskolcra látogat, ahol programbemutató körútba kezdenek.
Az MSZP szombati programbemutató nagygyűlésén Molnár Gyula, az MSZP elnöke azt mondta, hogy a magyar demokráciát újra meg kell védeni, össze kell fogni, együtt kell működni a Párbeszéddel. Karácsony Gergely erre a helyszínen úgy reagált: „döntsétek el ti, hogy nekem milyen szerepet szántok ebben az együttműködésben, ha kellek, akkor én jövök, (…) és hozok magammal mindent, amit tudok”.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top