Close

Média Építészeti Díj 2017 felhívás

mediepiteszetidij2017 ring

Az idén 2017. szeptember 11-ig lehet anyagot küldeni a Média Építészeti Díjára, ahol a hagyományokhoz híven nemzetközi szakmai zsűri választja ki a finalistákat, akik idén az Európa Hajón, 500 ember előtt mutathatják be munkáikat.

Minden évben csak egyetlen olyan alkalom van Magyarországon, amikor független, nemzetközi előzsűri nézi végig az éves termést és választja ki a (nekik) legjobb öt épületet és öt tervet –- persze van, amikor ez a szám hatra nő. E munkák kerülnek a “show-műsorba”, ami idén 2017. november 18-án, szombaton lesz az Európa Hajón. 2017. szeptember 20-ig lehet regisztrálni a Média Építészeti Díjára, a korábban megismert feltételek szerint „TERV” vagy „ÉPÜLET” kategóriában. Ha már egy, az epiteszforum.hu-n publikált projektről van szó [2016. október 9-től kezdve], akkor csak regisztrálni kell..

S hogy milyen anyagokat várnak a pályázatra?

  • műleírás és/vagy szöveg *.doc formátumban;
  • a projekt rövid angol nyelvű összefoglalója *.doc formátumban; az előzsűri ez alapján értékeli a projektet.
  • fotók/látványtervek: legalább 15-25 db; *.jpg formátumban, 72 dpi; 1200×1200 pixel/db;
  • tervrajzok: *.pdf, maximum 20 Mb/db

A versenyzők készülhetnek az Austrotherm Energiahatékonysági és az Europa Design Belsőépítészeti különdíjaira is! A 13. Média Építészeti Díján az Európa Hajón összegyűlt közönség választja ki a Közönségdíjakat, ugyanakkor az index.hu több tízezres szavazóközönsége döntése alapján idén a nyertes az index.hu különdíját is megkapja.

Érdemes minél hamarabb küldeni és nevezni a projekteket, már csak azért is, mert így sokan láthatják az elkészült munkákat. Miért van szükség angol nyelvű összefoglaló küldésére is? A nemzetközi előzsűri ez alapján hozza meg a döntését és választja ki, hogy kik legyenek az idei MÉD finalistái, így amellett, hogy a szerkesztőség munkáját segíti, valóban az kerül ebbe a pár bekezdésbe, amit a tervező szeretne elmondani a projektjéről.

2017. szeptember 20. és október 18. között lehet az epiteszforum.hu-n szavazni arra, hogy kik legyenek az idei év Közönségdíjas finalistái. Ekkor érdemes mozgósítani mindenkit – rokont, barátot, ismerőst, szimpatizánst –, hogy szavazzon. Október 19-én kiderül, hogy melyik az az 5-7 TERV illetve ÉPÜLET, amelyek közül az Európa Hajón összegyűlt közönség választja majd ki a nyerteseket. A finalistáknak ezután össze kell állítaniuk egy A2-es méretű tablót a saját projektjükről, ez alapján dönt a nagyérdemű helyben, hogy szerintük kié legyen a Közönségdíj. A tablókat a rendezvény után a finalisták megkapják ajándékba.

Bővebben: http://mediadij.epiteszforum.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top