Close

Tanévnyító konferenciák országszerte

palkovicsl

Húsz helyszínen tart szakmai megyei és fővárosi tanévnyitó konferenciát az Oktatási Hivatal, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Klebelsberg Központ közreműködésével. A minisztérium részéről többek között dr. Palkovics László oktatásért felelős államtitkár, dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár, illetve Sipos Imre miniszteri biztos ad tájékoztatást a köznevelési rendszer fejlesztési irányairól és az új tanév feladatairól, a pedagógusbér-emelés szeptemberben életbe lépő újabb üteméről, az iskolafejlesztésekről, az ingyenes gyermekétkeztetésről és tankönyvellátásról, az államilag támogatott nyelvvizsgáról, valamint más, az oktatást, a gyermekek, szülők és pedagógusok életét érintő előrelépésekről.

Az Oktatási Hivatal új tanévet érintő feladatairól dr. Gloviczki Zoltán elnök, Brassói Sándor elnökhelyettes, illetve Merklné Kálvin Mária főosztályvezető tart előadást; a Klebelsberg Központ idei tanévre tervezett legfontosabb feladatait és fejlesztéseit pedig Solti Péter elnök, Hajnal Gabriella, illetve Kotán Attila elnökhelyettes mutatja be. A konferenciasorozat résztvevői az Oktatási Hivatal adott megyében működő Pedagógiai Oktatási Központjának (POK) az új tanévre tervezett szakmai programjait is megismerhetik.

A szakmai tanévnyitó konferenciasorozat első állomása Kaposvár, majd Pécsett, Székesfehérváron, Nyíregyházán, Győrben, Egerben, Budapesten, Szegeden, Szolnokon, Békéscsabán, Miskolcon, Zalaegerszegen, Debrecenben és Salgótarjánban folytatódik a program sorozat.

 

Forrás: Oktatási Hivatal 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top