Close

XXIII. Jász Világtalálkozó

Idén Jászladányba hív Lehel kürtje június 23-25. között. A nagyszabású eseményt a hagyományoknak megfelelően a házigazda település a Jászok Egyesületével közösen rendezi.

A világtalálkozó ünnepélyes megnyitója péntek délután lesz. Ekkor adják át a nagyközség központjában a pihenőparkot, ahová a testvértelepülés Csikrákostól kapott székelykapun át lehet bejutni és itt avatják fel a Nemzeti összetartozás emlékművét is. Kiállítások nyílnak és könyvbemutató is lesz. Este az Ismerős Arcok együttes ad koncertet.


Szombat reggel a jászok főpapi szentmiséjét dr. Ternyák Csaba egri érsek celebrálja a Sarlós Boldogasszonyról elnevezett római katolikus templomban. Ezt követi a jász települések díszes felvonulása huszárokkal, történelmi zászlókkal 1,6 kilométer hosszan. A díszünnepségen adja át az idei Jászságért díjat dr. Dobos László, a Jászok Egyesületének elnöke, majd ünnepélyes ceremónia keretében beiktatják az új jász kapitányt, három ágyúszóval köszöntve. Délután hagyományőrző csoportok műsora, este Zséda-koncert várja az érdeklődőket.
A zárónap a gasztronómia és a sport jegyében telik. Lesz jász ízek főzőversenye, virtusvetélkedő, és ezen a napon is fellépnek hagyományőrző csoportok. A jászok nagy találkozóját az Apostol együttes koncertje zárja.
A rendezvény minden programja ingyenes!
Jászladány közúton a 31-es és 32-es úton, vonattal Vámosgyörk és Újszász felől érhető el. Legyen Ön is Jászladány vendége!
Részletes információ a www.jaszladany.hu oldalon. 

Bognár Mária                                                                               

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top