Close

Visegrádi Nyár

Az élő középkor városa idén ismét meghirdeti a Visegrádi Nyár kulturális eseménysorozatot, amelynek keretében májustól szeptemberig szinte minden hétvégén valamilyen ingyenes program várja a vendégeket a kivételesen szép fekvésű város megújult rendezvényterén.

Visegrád az egész évben látogatható kulturális látnivalók mellett számos programlehetőséget kínál a teljes nyári turisztikai szezonra. A rendezvények közül kiemelkedik az EFFE 2015-2016 (Europe for Festivals, Festivals for Europe) minősítéssel rendelkező háromnapos történelmi fesztivál, a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok, de a fővároshoz való közelségének köszönhetően a település bármely hétvégén kiváló célpontja lehet a kikapcsolódásra vágyó budapesti érdeklődőknek. A Visegrádi Nyár 2017 keretében számos koncert, színházi előadás, fesztivál és gyerekprogram várja a látogatókat.
A sorozat nyitórendezvénye a IV. Nemzetközi Gasztrofesztivál, amelyre a szervezők különleges helyi ételekkel és a The Bits, Beatles emlékegyüttes fellépésével várják a látogatókat. A banda számos hazai és külföldi fesztivál mellett 2015 augusztusában fellépett a világ legjelentősebb Beatles fesztiválján, a liverpooli Beatle Week-en is, így minden bizonnyal remek aláfestő zenét szolgáltatnak majd a helyi ízeket, és a történelmi magyar borvidékek kínálatát is bemutató rendezvényhez.


A Visegrádi Nyár ezt követő eseménye a tavaly óta kétnaposra bővült rock- és blues seregszemle, az idén IV. alkalommal megrendezett Visegrock fesztivál. Idén fellép a Skorpió, a P.Box, a Tűzkerék XT, a Tunyogi Péter emlékzenekar, a Török Ádám és a Mini, a Twin City, a Rockin Rockcats és még sokan mások. A tradíciókhoz híven a fesztiválon bográcsos főzőversenyt is hirdetnek, amire már most várják a csapatok jelentkezését. A zenei programok közül mindenképpen érdemes kiemelni továbbá az olasz O Sole Trio Piazza Grande című estjét. A klasszikus crossover együttes tagjai Erin Shields szopránénekes, Giuseppe Spoletini bariton, és David Shenton zongora és hegedű virtuóz. A humoros előadásmódjáról ismert zenekar rendszeresen lép fel és ad teltházas koncerteket az Egyesült Államokban, Kanadában és az Egyesült Királyságban. A szervezők ugyanakkor nem feledkeztek meg a keményebb műfajok kedvelőiről sem, így ugyancsak a programsorozat keretében, július 22-én fellép a magyar heavy metal történetének egyik legsikeresebb együttese, a tavaly 30. születésnapját ünneplő Ossian zenekar.
A koncertek mellett a városi rendezvénytér rendszeres helyszíne szabadtéri előadásoknak is. A színpadon július 15-én a Néri Szent Fülöp életét bemutató nagy sikerű olasz filmklasszikus, a Legyetek jók, ha tudtok musical adaptációját lehet megtekinteni a Budaörsi Latinovits Színház előadásában. Augusztusban a Magyar Államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan a Fitos Dezső Társulat és a Szentendrei Tánceggyüttes közösen adja elő a Falusi Színek elnevezésű műsorát. A már Washingtonban is sikeresen bemutatott táncszínházi darabot és gálaműsort követően a Duna feletti tűzijáték, majd az est zárásaként a Retro Utcabál biztosítja a jó hangulatot. A Visegrádi Nyár utolsó rendezvényén, a szeptember 2-án megrendezésre kerülő Gyerekfesztiválon idén a veszprémi Kabóca Bábszínház vízi bábjáték előadását tekinthetik meg az érdeklődők. A Nyulász Péter ifjúsági regényét feldolgozó Helka, a Balaton tündére című darab, Helka hercegkisasszony kalandjait a Balaton, és a Bakony ismert helyszínein jeleníti meg.


A rendezvények megközelítéséhez érdemes tájékozódni a Mahart Passnave új menetrendszerű HOP-ON HOP-OFF járatairól, amelyek májustól októberig (hétfő kivételével) a hét minden napján 3 alkalommal járnak a Budapest-Szentendre-Visegrád útvonalon.
A Visegrádi Nyár 2017 teljes programja www.visegrad.hu és Visegrád hivatalos facebook oldalán https://www.facebook.com/varos.visegrad. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top