Close

Amikor társként tekintünk rá

autó ok

5 tipp, és autója hosszú éveken át csillog-villog!

kerék ok

Sok apróságon is múlhat az, hogy milyen hosszú lesz a közös élete az autójával. Ezt az 5 dolgot gyorsan és egyszerűen megteheti, és ha rendszeresíti a gyakorlatot, a kocsija meghálálja majd, és cserébe sokáig fogja szolgálni.
Én női szemmel nézem, hiszen így teremtettek. Az adott karbantartási, vagy csak ápolgatási munkákat persze még” én is képes vagyok – ismereteimnek megfelelően, ezzel remélhetőleg a kívántaknak is megfelelően kivitelezni.
3 dolgot is tehetünk a benzinkútnál ahelyett, hogy az autó mellett ácsorogva várjuk a tankolás végét.
1. Mossuk le a szélvédőt, a fényszórókat és az indexlámpát
2. Ellenőrizzük a keréknyomást,
3. és ellenőrizzük az olajszintet is.

olajszint ok

A fenti dolgokat elegendő csak minden második tankolásnál elvégezni, így biztosítjuk, hogy az autó biztonságosan működjön, és nem lesz nagyobb kiadásunk, mert időben észrevesszük, ha valamivel gond van.

belső ok
4. Semmi nem teszi szebbé az autót, mint egy alapos waxolás. Gondoskodjunk arról, hogy autónk félévente részesüljön ebben a kényeztetésben. Nemcsak a kocsi megjelenését javítja, de a festést is védjük vele.

szőke nő ok
5. Az állandó ápolás, gondozás azért mindenen túltesz. Tartsuk tisztán az autót kívül ÉS BELÜL! Az autó mosásakor ne felejtsük el az alsó részeket sem, tüntessük el az utakról felcsapódó mocskot és a rászáradt sarat is. És persze ne legyen csatatér az autó belseje se. A rendrakás után porszívózzuk ki és ápolószerrel kezeljük a belső részeket. Ha lehet, parkoljunk mindig árnyékban, hogy óvjuk a műanyag műszerfalat.
Ezeket a kis dolgokat is elég rendszeresen megtenni, és autónk tovább őrzi értékét, mi pedig mindig jó érzéssel ülünk be a volán mögé.

hódoló ok

Harangozó Dóra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top