Close

A mesterséges intelligencia

delfin ok

Új bevetésen a Google

Szembetegségek tüneteit keresi a DeepMind nevű mesterséges intelligenciájával a Google technológiai óriáscég egy brit klinikán.
Szembetegségek tüneteit keresi a DeepMind nevű mesterséges intelligenciájával a Google technológiai óriáscég egy brit klinikán.

 

Az önálló tanulásra képes program, mely elsőként volt képes az embert legyőzni a gó stratégiai játékban, most a brit Moorfields szemklinikán segít azonosítani a szembetegségek jeleit: körülbelül egymillió anonim felvételt bocsátanak a gép rendelkezésére.
A felvételek kiértékelése jelenleg az orvosok feladata, ami igen időigényes munka, és amire eddig egyetlen számítógép sem volt alkalmas – közölte a Google.
A kutatási program megmutatja, hogy az önálló tanulásra képes program bevethető-e diagnózis felállításához.
A Google közleménye szerint lehetetlen lesz az anonim felvételek alapján az egyes pácienseket azonosítani, de a betegek meg is tilthatják, hogy adataikat kutatási célokra használják fel.
A Google körülbelül két és fél éve vásárolta meg a brit DeepMind céget médiahírek szerint mintegy 500 millió dollárért (142 milliárd forint).

robot ok

A mesterséges intelligenciának márciusban sikerült legyőznie a kínai gó stratégiai játékban a világ egyik legjobbját. Ezt a játékot addig túl bonyolultnak tartották a számítógépes programok számára. Kreativitásával a DeepMind a szakértőket is meglepte.
Az önállóan tanuló programnak nagy jövőt jósolnak az orvostudományban, mert képes mintázatot felismerni, így segíthet diagnózist felállítani.

Forrás: MTI 2016-07-07

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top