Close

Robotpostás viheti házhoz a leveleket Japánban

A Japan Post japán postai cég nemrégiben robotok által nyújtott szolgáltatást indított, hogy a koronavírus-járvány alatt önállóan és minimális emberi érintkezéssel juttasson el leveleket és csomagokat. A kamerákkal és érzékelőkkel felszerelt jármű mérete hasonló a kerekesszékhez, és a járdán halad a gyalogosok mellett.

A Japan Post által végzett tesztek során a DeliRo nevű robotnak 700 métert sikerült megtennie egy kórházban lévő üzletből a postára 25 perc alatt.
30 és 50 kiló közötti teherbírással az önvezető jármű elérheti az óránkénti 6 kilométeres sebességet és készítői tervezik az engedély megszerzését, hogy 2021-ben Tokió utcáit járhassa.
A 4G és a Wi-Fi kapcsolattal rendelkező DeliRo egyik jellemzője – amit az alkotók külön kiemelnek – az emberekkel való összekapcsolódás, a szemkontaktus létrehozásának képessége, a hangkommunikációs rendszer felajánlása mellett.
Amellett, hogy elkerüli az emberek közötti kapcsolatot a koronavírus terjedésének elkerülése érdekében, az önvezető járművekkel történő kézbesítési szolgálat igyekszik kompenzálni az elöregedő népesség miatti munkaerőhiányt Japánban.

lanacion.com.ar

Shares
scroll to top