Close

Rétvári: figyelembe vették a PSZ szempontjait a köznevelési törvénynél

okt
 
A kormány figyelembe vette a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) szempontjait a köznevelési törvény éppen zajló módosítása során – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.
 
    Rétvári Bence azt mondta, hogy bár meghívták, a PSZ nem vett részt a köznevelési kerekasztal ülésein. Ennek ellenére külön egyeztettek velük, és amikor a szakszervezet huszonöt pontja közül húszban már tartalmi kompromisszumot kötöttek, a PSZ felállt a tárgyalóasztaltól és sztrájkot hirdetett. A kormány azonban a diákok érdekében teljesítette a szakszervezet követeléseinek jó részét – hangsúlyozta.
    A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) átszervezéséről az államtitkár azt mondta, hogy az ötvenhét kisebb intézményfenntartó létrehozásával a döntéshozatal közelebb kerül az iskolákhoz, és az igazgatóknak is szélesebbé válik a jogkörük. Mivel “kiiktatódnak szintek”, gyorsabb lesz az ügyintézés, az intézményeknek ugyanis nem Budapesthez kell majd fordulniuk probléma esetén, hanem a helyi centrumhoz.
    Rétvári Bence a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden arról is beszélt, hogy a köznevelési törvény módosításával, a Klik átszervezésével jobb körülményeket biztosítanak a pedagógusoknak. Megteremtik a külső feltételeit annak, hogy modern, versenyképes tudást adhassanak át a tanárok a diákoknak, ami az egész rendszer lényege – fűzte hozzá.
 
 
 
MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top